Trebuie stabilit, in mod clar, ce norme se respecta cu privire la REVISAL si ce ar trebui, mai ales, cunoscut de catre angajator. Exista multe situatii in care procedurile de gestionare a registrului de evidenta a salariatilor sunt eronate, ca urmare a lipsei de informare sau a informarii incomplete in ceea ce priveste sarcinile aferente completarii si inregistrarii REVISAL-ului.
Prin urmare, se mentioneaza ca, potrivit dispozitiilor art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, act normativ ce va intra in vigoare la 1 august 2011, fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
Mai mult decat atat, asa cum este prevazut la alin. (5) din acelasi act normativ, completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.
Astfel, decizia emisa de angajator nominalizeaza persoanele care se vor ocupa cu activitatile de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor la ITM.
Referitor la corectia informatiilor din registru, aplicatia informatica folosita la acest moment permite o astfel de corectie a informatiilor introduse gresit in REVISAL.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
In plus, trebuie retinut ca pentru noua versiune a registrului general de evidenta a salariatilor in forma electronica astfel cum este stabilit de HG 500/2011, Inspectia Muncii adopta solutia tehnica si aplicatia informatica pentru completarea si transmiterea registrului de catre angajatori, in conformitate cu art. 10 alin. (1) din aceasta hotarare.