Litera de lege: indemnizatia maxima pentru cresterea copilului de 3.400 lei

29 Iunie 2011
29 Iunie 2011
concediu crestere copilindemnizatii crestere copilOUG 111/2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Discutiile si nemultumirile iscate in ultimul an cu privire la concediul de crestere a copilului, precum si la indemnizatiile pe care statul ar trebui sa le acorde, au ajuns la un final odata cu promulgarea legii pentru aprobarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Aprobata de Senat in luna februarie si adoptata de Camera Deputatilor la 24 mai, Legea privind aprobarea OUG 111/2010 a fost contestata la 26 mai de catre grupurile parlamentare ale PSD si PNL din Camera Deputatilor, motivatia principala facand referire la faptul ca aceasta lege restrange drepturile beneficiarilor prin reducerea duratei concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copiilor.

Contestatia formulata de cele doua grupuri parlamentare a fost respinsa cu unanimitate de voturi. La inceputul acestei saptamani, presedintele Traian Basescu a promulgat aceasta lege prin care se aproba OUG 111/2010.

La 15 iunie, Curtea Constitutionala a respins sesizarea privind neconstitutionalitatea OUG 111/2010 referitoare la concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor si legea de aprobare a acesteia.

Actul normativ mentioneaza ca, incepand cu luna ianuarie 2011, mamele au dreptul de a opta pentru un concediu de crestere a copilului pe o perioada de doi ani, cu o indemnizatie cuprinsa intre minimum 600 lei si maximum 1.200 lei. In cazul concediului de un singur an, indemnizatia maxima este de 3.400 lei.

In situatia in care mamele decid sa revina la locul de munca inainte de finalizarea perioadei de un an de concediu, acestea vor beneficia de o prima lunara de 500 lei pentru intregul interval de pana la 24 luni. In cazul in care mamele se intorc la munca dupa primul an de concediu pentru cresterea copilului sau au optat pentru concediul de doi ani, acest stimulent nu este acordat.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]