Acordarea indemnizatiei de conducere

07 Aprilie 2011
07 Aprilie 2011
indemnizatia de conducerespor de conducerelegi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intrebare:

As dori sa stiu cadrul legal de acordare a sporului de conducere si cati subordonati trebuie sa fie in subordinea acestuia pentru a-i acorda sporul de conducere.

Daca i se suspenda sporul de conducere avand in subordine 3 salariati, doresc un model de decizie conform legii.

Raspuns:

Conform art. 155 din Codul muncii, salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.

Indemnizatia de conducere reprezinta suma de bani platita salariatului, cu scopul de a compensa cheltuielile pe care acesta este nevoit a le efectua pentru indeplinirea atributiilor de conducere.

In sistemul privat, modalitatea de acordare a indemnizatiei de conducere se stabileste prin negociere intre salariat si angajator, negociere care trebuie sa porneasca de la drepturile minime stabilite prin lege si prin contractul colectiv de munca aplicabil.

In cazul personalului din autoritati si institutii publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritati ale administratiei publice locale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, cat si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale; personalului din autoritati si institutii publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale; personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii; persoanelor care sunt conducatori ai unor institutii publice in temeiul unui contract, altul decat contractul individual de munca drepturile salariale se acorda in conformitate cu:

– Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 284/2010

– Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice

Pentru aceste categorii de personal, indemnizatia de conducere este inclusa in sala riul de baza Cele doua acte normative nu disting dupa numarul de salariati aflati in subordine in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]