Traian Igas a anuntat restructurari in MAI

29 Martie 2011
29 Martie 2011
MAIrestructuraripolitisticonsiliu localLegea 215/2001
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, a anuntat ca in acest an vor avea loc modificari profunde in toate structurile ce tin de MAI: "In statele comunitare avem un numar de 300 de politisti la 100 de mii de locuitori, in Romania avem 400 insa. Si aici nu iau in calcul politia locala, care si ea are un efectiv destul de important.

Mai mult, suntem singura tara din UE care are posturi de politie in fiecare comunitate locala si nu toate s-au dovedit eficiente. Astfel, vor urma restructurari la acest capitol, vom intensifica patrulele mixte politie plus jandarmi, se vor elimina anumite posturi de politie locala. In acest an, va fi actualizat si imbunatatit statutul politistului”.

Potrivit noii Legi a administratiei publice locale, primarii vor avea atributii identice cu cele ale presedintilor de consilii judetene. Anunutul a fost facut de Traian Igas, care a participat la o reuniune cu prefectii din tara.

"Primarul dupa noile modificari la lege (Legea 215/2001) va putea sa conduca sedintele de consiliu local si sa voteze ca orice consilier local. Mai mult, primarul, plus consilierii locali, plus specialisti din cadrul aparatului primariei care si-au dat avizul pe un proiect de hotarare vor raspunde solidar cand vor exista sesizari in instanta'', a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Traian Igas a mai spus ca o alta modificare adusa legii administratiei publice locale va viza investirea consilierilor, care se va face prin hotarare judecatoreasca si nu prin votul celorlalti consilieri. De asemenea, ministrul a precizat ca modificari si imbunatatiri vor fi aduse si Legii 340/2004 privind institutia prefectului, intre care reintroducerea functiei de secretar general al prefecturii.


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]