De ce sa apelati la un avocat bun in dreptul muncii din Timisoara?

De ce sa apelati la un avocat bun in dreptul muncii din Timisoara?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Relatiile dintre angajatori si salariati pot fi uneori complicate si dau nastere la diverse conflicte sau neintelegeri. Dreptul muncii este un domeniu care asigura buna functionare a relatiilor angajator-angajat. Un avocat bun in dreptul muncii din Timisoara va poate ajuta in rezolvarea problemelor legate de concedierile colective, salarizare, modificarea contractelor de munca, hartuirea la locul de munca, negocierea contractelor, incetarea contractului de munca si multe altele. 
 
Hartuirea la locul de munca - Desi inca este un subiect tabu, hartuirea morala la locul de munca se intampla mult mai des decat am crede. Fie ca este vorba de hartuire fizica, morala, sexuala sau verbala, legea prevede amenzi usturatoare pentru angajatorii care nu iau masuri pentru stoparea ei, dar si pentru cei care recurg la astfel de abuzuri. Daca ati fost victima unui astfel de comportament, luati legatura cu un avocat specializat in dreptul muncii pentru a va apara drepturile. 
 
Evaluarea contractelor de munca –  Daca sunteti angajator si doriti sa evitati orice probleme care ar putea interveni in desfasurarea relatiilor de munca, apelati la un avocat specializat in dreptul muncii pentru a va ajuta la redactarea sau modificarea contractelor de munca. 
 
Concedierea colectiva -  Este un proces la care angajatorii evita de foarte multe ori sa apeleze atunci cand doresc sa faca restructurari deoarece dureaza si presupune urmarea anumitor pasi prevazuti de lege. De aceea, recurg la constrangerea angajatilor de a-si da singuri demisia si le ofera in schimb pachete compensatorii cu mult mai mici decat ar merita. In aceste cazuri este foarte important sa apelati la un avocat specializat in dreptul muncii inainte sa va semnati demisia sau incetarea de comun acord a contractului de munca. Pierderea locului de munca va poate crea probleme mult mai mari precum neintelegerile in familie, care in final pot duce la divort, sau o executare silita in cazul in care aveti credite la banca. Asadar, luati legatura cu un avocat bun in dreptul muncii si nu semnati nimic inainte sa va consultati cu acesta.
 
Negociere si asistenta – In cazul in care sunteti abordat de catre angajator si vi se ofera compensatii in schimbul demisiei, un avocat bun in dreptul muncii va poate asista la negocierile cu acesta. Astfel, va cresteti sansele de a primi un pachet compensatoriu satisfacator iar in cazul in care nu sunteti multumit de oferta sau angajatorul decide sa va concedieze, avocatul va va reprezenta in fata instantei.
 
Dreptul muncii este un domeniu complex si in continua schimbare avand in vedere numeroasele modificari care apar in legislatia aferenta. Un avocat bun si cu experienta in dreptul muncii stie ca uneori problemele aparute in acest domeniu se pot intercala si cu probleme din domeniul dreptului penal, dreptului fiscal, executarilor silite sau dreptului familiei. De aceea este important sa apelati la ajutorul unui specialist pentru a fi siguri ca drepturile dumneavoastra, indiferent daca sunteti angajator sau salariat in Timisoara, sunt respectate.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 03 Mai 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce sa apelati la un avocat bun in dreptul muncii din Timisoara? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]