Profesorii din invatamantul preuniversitar nu isi vor pierde posturile!

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
16 Februarie 2015
16 Februarie 2015
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
concediere profesoricadru preuniversitareconcedieri profesori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sorin Cimpeanu a explicat ca nu este de acord cu modificarile anuntate in invatatamnt, referitor la posibile restructurari ale posturilor pentru 4.000 - 5.000 de cadre didactice.

"Nu sunt adeptul schimbarilor insuficient analizate, cu atat mai putin al celor care sa afecteze desfasurarea unui an scolar. Sistemul de invatamant trebuie sa fie predictibil, iar acesta este un principiu dupa care ma ghidez. Resping cu fermitate teza conform careia vor fi reduse peste 4.000 de posturi in invatamantul preuniversitar. Este falsa! Numai anul trecut au fost angajate 4.600 de noi persoane (personal didactic, auxiliar si nedidactic) cu circa 1.700 peste numarul initial de posturi aprobate", subliniaza Cimpeanu, citat de PortalInvatamant.ro.

Cu toate ca ordinul de ministru pentru modificarile majore din invatamant apare cu semnatura sa, ministrul Educatiei afirma ca acest proiect este redactat din luna decembrie 2013, fara avizul si sustinerea sa.

"Dupa intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationale nr. 1/ 2011 se impune modificarea sistemului de normare a personalului didactic auxiliar si nedidactic din invatamantul preuniversitar in vederea armonizarii acestuia cu noile prevederi legale, insa acest lucru va fi reglat fara bulversarea sistemului. Guvernul din care fac parte a tratat de fiecare data cu respect cadrele didactice si a sustinut educatia, venind in intampinarea nevoilor elevilor si profesorilor", a mai declarat ministrul Educatiei.


Ministrul asigura ca orice modificare se va opera doar daca este absolut necesara si daca este ceruta de sistem.

"Orice demers de acest tip va avea si girul dialogului cu toti partenerii sociali. Dialogul social este un instrument eminamente necesar intr-un domeniu complex si vital precum educatia, iar Ministerul Educatiei va tine intotdeauna cont de acesta. Am retras proiectul/ documentul intern care a generat neintelegeri. Incepand de saptamana viitoare vom relua dialogul cu sindicatele, cu directorii de scoli, cu asociatiile profesionale si de elevi, pentru a gasi cele mai bune solutii, dar fara a afecta in vreun fel actualul status quo", a adaugat ministrul Educatiei.


Sursa: PortalInvatamant.ro


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]