Inspectia Muncii a aplicat AMENZI in valoare de 11.500 de lei, perioada iunie-septembrie. Care au fost principalele motive?

inspectia muncii amenziaccident de munca
Inspectia Muncii a aplicat AMENZI in valoare de 11.500 de lei, perioada iunie-septembrie. Care au fost principalele motive?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Precizam ca Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de 11.500 de lei in cadrul unei campanii de control derulata in intervalul iunie - septembrie, iar in acest interval au fost verificate modurile in care s-au respectat prevederile legale ce trebuie aplicate in perioadele cu temperaturi extreme, pentru protectia salariatilor.
 
Potrivit lui Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres:
 
"In perioada iunie - septembrie 2022, pe baza datelor primite de la punctele locale ale Administratiei Nationale de Meteorologie, inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca au controlat 1.149 de angajatori. In cadrul actiunilor de control, au fost constatate 150 de deficiente si au fost dispuse 246 masuri pentru remedierea acestora. Pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca, au fost aplicate 108 sanctiuni contraventionale, din care 105 avertismente si 3 amenzi in valoare de 11.500 lei. Prin actiunile de control initiate de Inspectia Muncii la nivel national, se constata ca exista, in continuare, angajatori care nu acorda o suficienta atentie masurilor prevazute de O.U.G. nr. 99/2000, pentru protectia lucratorilor care isi desfasoara activitatea in conditii de temperaturi ridicate extreme si care, asa dupa cum am mai precizat, sunt masuri minime si se bazeaza pe o relatie corecta, fireasca si umana pana la urma, care trebuie sa existe intre angajatori si angajati. Inspectoratele teritoriale de munca vor continua monitorizarea angajatorilor in perioadele si in zonele in care se semnaleaza temperaturi extreme, atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii".
 
Marile pericole la care va expuneti daca nu respectati reglementarile SSM! Iata cum puteti preveni sau gestiona eficient orice problema legata de securitatea si sanatatea in munca, detalii aici >>>
 
Printre cele mai frecvente deficiente constatate de catre inspectorii de munca a fost cea privind nerespectarea prevederilor referitoare la asigurarea masurilor minimale pentru ameliorarea conditiilor de munca si pentru mentinerea starii de sanatate a lucratorilor, adica nu au fost luate masuri pentru reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, nu au fost asigurate cantitati corespunzatoare de apa minerala la locurile de munca, echipamente, etc.
 
S-a mai constatat ca nu au fost luate masuri pentru prevenirea imbolnavirilor determinate de munca in conditii de temperaturi extreme, si anume: neefectuarea examenului medical la angajare si/sau a controlului medical periodic, neevidentierea in fisele de aptitudini ale lucratorilor daca au sau nu contraindicatii pentru a efectua activitati in conditii de temperaturi extreme si nu au fost asigurate masurile de prim ajutor si transportul la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate.
 
Aflati cum sa eliminati complet riscul unui accident de munca si cum sa evitati orice problema care tine de SSM cu ajutorul Ghidului practic de sanatate si securitate in munca, detalii aici >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectia muncii amenziaccident de munca

Data aparitiei: 13 Septembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inspectia Muncii a aplicat AMENZI in valoare de 11.500 de lei, perioada iunie-septembrie. Care au fost principalele motive? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]