Cum se poate angaja un administrator de SRL

24 Noiembrie 2010
24 Noiembrie 2010
contract individual de muncacontract de mandat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In cadrul unui SRL administratorul poate fi angajat in baza unui contract de mandat, contract de administrare sau contract individual de munca.

Contractul de mandat si cel de administrare se inregistreaza de catre administrator la Administratia Finantelor Publice.

In cazul in care administratorul este angajat in baza unui contract individual de munca, functia este de administrator societate comerciala codul 241939 conform Ordinului nr. 170/2008 al Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse privind completarea COR.

Contractul individual de munca se inregistreaza de catre societatea angajatoare la Inspectoratul Teritorial de Munca in carei raza isi are sediul. In acest ultim caz, in baza art. 2 din Decretul 92/1976 privind carnetul de munca, angajarea administratorului se opereaza in carnetul de munca intrucat potrivit acestor dispozitii : „Carnetul de munca se intocmeste pentru personalul incadrat pe baza de contract de munca si pentru membrii cooperativelor mestesugaresti.”

Faptul ca un SRL are asociat unic sau mai multi asociati nu are relevanta in ceea ce priveste modalitatea de angajare a administratorului societatii.

Astfel, atat in cadrul unui SRL cu asociat unic cat si in cadrul unui SRL cu mai multi asociati, administratorul poate fi angajat in baza unui contract de mandat, contract de administrare sau contract individual de munca.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]