Pensiile se majoreaza. Declaratii oficiale

majorare pensiitaxe calendar fiscal 2020ministrul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat marti seara ca pensiile vor fi majorate, precizand totodata ca aceasta crestere se va face dupa evaluarea incasarilor la buget pe care Ministerul Finantelor are obligatia sa o faca.
 
"Voi fi beneficiara evaluarii financiare cu privire la incasarile la buget pe care o va prezenta domnul ministru Citu in foarte scurta vreme. Probabil ca va face aceasta evaluare dupa trecerea pandemiei, respectiv la maxim 6 luni de la inceperea anului, atunci cand aceasta evaluare oricum trebuie facuta. Ce pot sa va spun este ca pensiile vor creste. Astept evaluarea incasarilor la buget pe care Ministerul Finantelor are obligatia sa o faca si sunt adepta comunicarilor doar pe baza de cifre si pe situatii generate de analiza bugetului. Nu sunt adepta raspandirii de zvonuri si de opinii si de pareri si ce ce mi-ar placea mie si de ce i-ar placea unui alt coleg. Cred ca avem responsabilitatea sa dam oamenilor raspunsuri pe baza de cifre clare, care sa arate incasarile la buget, respectiv resursele publice pe care le avem dupa aceasta pandemie", a declarat Violeta Alexandru, la postul public de televiziune, citata de Agerpres.
 
De asemenea, in ce priveste posibilitatea de a mentine calendarul majorarilor care prevede pentru toamna acestui an cresterea punctului de pensie cu 40%,  ministrul a precizat, informeaza Agerpres, ca raspunsul ar fi "o afirmatie care ar genera multa emotie" si ca detine o functie publica si are responsabilitatea de a comunica informatii clare.
"In acest moment, legea este in vigoare, banii sunt in buget. Urmeaza sa faca Ministerul Finantelor, asa cum s-a angajat, o evaluare a incasarilor la buget si vom avea un raspuns cu totii. Ce pot sa va spun, este ca prefer comunicarile pe baza acestor date decat decat alimentarea unei stari de tensiune sau de emotie in populatie si cred ca oamenii trebuie sa aiba incredere ca vom discuta cu cifrele si cu informatiile pe masa la momentul oportun", a spus Violeta Alexandru.
 
Conform aceleiasi surse, ministerul Finantelor Publice (MFP) urmeaza sa prezinte mai multe scenarii Guvernului cu privire la cresterea pensiilor de la 1 septembrie, cu riscurile aferente fiecarui scenariu, iar decizia va fi una politica.
 
"Lucram cu mai multe scenarii la Ministerul Finantelor Publice. Voi prezenta aceste scenarii Guvernului, iar decizia va fi una politica, referitoare la cresterea pensiilor. Voi prezenta aceste scenarii Guvernului, in functie de evolutia incasarilor la buget si alti indicatori macroeconomici", a mentionat Citu, intr-o conferinta de presa.
 
In opinia ministrului de finante, prin masurile luate pana in prezent de Guvern, s-a dorit evitarea reducerii ratingului de tara.
 
"Tot ceea ce am facut pana acum a fost sa evitam o reducere a ratingului de tara. Toate masurile pe care le-am luat au fost sa aratam ca suntem un Guvern care administreaza responsabil si precaut finantele Romaniei", a declarat Florin Citu. 
 
In ce priveste posibilitatea unor majorari de taxe, ministrul de resort a declarat ca nu ia in calcul nicio crestere de taxe.
 
"Ar fi sinucidere sa crestem taxe in acest moment, indiferent in ce sector am face-o in economie. O introducere de taxe in perioada de criza inseamna sinucidere. Pana si Suedia, care este un stat care crede in taxe mari, a redus taxele in criza din 2008, deci ar fi contraintuitiv a ceea ce am invatat din criza din 2008", a precizat ministrul de Finante, conform aceleiasi surse.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare pensiitaxe calendar fiscal 2020ministrul muncii

Data aparitiei: 06 Mai 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pensiile se majoreaza. Declaratii oficiale Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]