Locurile de munca active vor fi finantate partial. Masuri noi propuse de Ministerul Economiei

locuri de muncafondul de somajfinantare locuri de munca active
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anuntat saptamana aceasta ca se pregatesc in aceasta perioada mai multe masuri active in cadrul unui pachet care include si o schema de ajutor pentru companii, pentru a finanta partial locurile de munca pentru angajatii care se intorc la lucru.
 
"Statul roman a gandit doua tipuri de masuri. Primele masuri, din punct de vedere economic, au fost si sunt inca pe perioada de crestere a acestei pandemii, de care trebuie sa spunem sincer ca nu am trecut inca. Dupa parerea mea si estimarile pe care le avem, nu cred ca am ajuns la varful pandemiei. Acele masuri au fost masuri de a ajuta companiile si a ajuta salariatii, prin acest somaj tehnic pe care il acordam, asa cum a spus si premierul, tuturor salariatilor, tuturor companiilor care sunt lovite.

Platim 75% din salariu, dupa care urmeaza un pachet de masuri active, in care discutam de o schema de a ajuta companiile, de a finanta partial locurile de munca active, pentru acei oameni care se intorc la lucru si pentru a scadea povara fiscala a intreprinderilor. Banii pentru somajul tehnic vin din fondul de somaj al Romaniei. Din discutiile pe care le-am avut si le avem continuu cu Ministerul de Finante, domnul ministru Citu ne-a spus tuturor ministrilor ca avem asigurata finantarea Romaniei pana al sfarsitul anului. Sunt convins ca dupa aceasta contractie de o luna, o luna si jumatate, va urma o crestere a productiei si usor, usor Romania isi va reveni", a spus Popescu, la Digi 24, citat de Agerpres.
 
Astfel, ministrul a explicat ca o alta masura de sprijin vizeaza IMM-urile, respectiv un pachet de finantare de pana la 750 de milioane de euro, din fonduri europene.
 
"Alte masuri pe care le pregatim, de asemenea, cu fonduri europene, se refera la un pachet de finantare de pana la 750 de milioane de euro dedicat intreprinderilor mici si mijlocii. Acolo eu imi doresc, si sper sa obtinem, granturi pentru IMM-uri. Avem schemele de finantare aprobate de pana la 3,3 miliarde de euro de catre Comisia Europeana, scheme finantate prin bugetul national, cu garantii de pana la 90% a creditelor pentru investitii ale IMM-urilor si de capital, cu dobanda zero. Urmeaza si alte masuri pe care le gandim pentru panta descrescatoare a acestei pandemii", a afirmat Virgil Popescu. 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de muncafondul de somajfinantare locuri de munca active

Data aparitiei: 15 Aprilie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Locurile de munca active vor fi finantate partial. Masuri noi propuse de Ministerul Economiei Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]