Majorarea alocatiilor pentru copii se amana pana la 1 august 2020

alocatii copiialocatii copii 2020majorare alocatiialocatii copii handicap 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Majorarea alocatiilor pentru copii se amana, cel putin pentru moment, potrivit celor mai noi declaratii facute de oficiali din Ministerul Muncii si nu numai. Saptamana aceasta, Violeta Alexandru, ministrul muncii, a declarat ca alocatiile nu se vor dubla deocamdata deoarece nu sunt suficiente resurse financiare pentru aceasta masura. 
 
"Sa nu avem niciun dubiu cu privire la intelegerea pe care o avem privind la necesitatea cresterii alocatilor. insa trebuie sa intelegem ca din moment ce legea a fost adoptata dupa ce noi am adoptat bugetul trebuie sa gasim resurse pentru plata banilor.  in acest moment NU AVEM BANI. Cred ca solutia inteleapta este gasirea unei solutii urgente la rectificare, in vara", a declarat marti ministrul Muncii, la Adevarul LIVE. 

Cu toate acestea, in sedinta de Guvern din 16 ianuarie, s-a aflat si ordonanta care amana majorarea alocatiilor pana la 1 august 2020.

"Pe ordinea suplimentara a sedintei de Guvern de astszi au fost mai multe acte normative importante, respectiv o ordonanta de urgenta pentru prorogarea termenului pentru majorarea alocatiilor pentru copii pana la 1 august. (...) Aceasta lege pentru majorarea alocatiilor nu este posibil sa fie aplicata in acest moment, pana la identificarea unei surse bugetare”, a declarat Ionel Danca, seful Cancelariei prim-ministrului, dupa sedinta Executivului.
 
Chiar daca presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sunt dublate alocatiile pentru copii (alocatiile s-ar fi majorat la 300 lei si la 600 lei pentru copiii cu handicap). Inca de saptamana trecuta fusesera insa facute declaratii cu privire la amanarea acestei masuri de catre premierul Ludovic Orban. Acesta a precizat ca Guvernul va proroga, dupa promulgare, termenul de intrare in vigoare a Legii privind dublarea alocatiilor, pana cand vor exista resurse la bugetul de stat. 
 
"Am discutat, pozitia presedintelui este fireasca. Intentia domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem pusi intr-o situatie in care si daca am vrea nu am putea majora alocatiile. Cel mai probabil, solutia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare in vigoare a legii pana cand vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare in bugetul de stat, iar aici stiti bine ca nu se poate lucrul acesta decat la rectificarea bugetara, adica dupa data de 1 iulie”, a declarat premierul Orban, in urma discutiilor cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
 
Camera Deputatilor a adoptat, pe 18 decembrie 2019, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.
 
Astfel, lege prevede majorarea cuantumului alocatiei de stat pentru copii astfel:
 
- 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
 
- 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;
 
- 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
alocatii copiialocatii copii 2020majorare alocatiialocatii copii handicap 2020

Data aparitiei: 16 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Majorarea alocatiilor pentru copii se amana pana la 1 august 2020 Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]