O noua propunere depusa in cadrul sedintei coalitiei guvernamentale a fost anuntat, la inceputul saptamanii, de catre presedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor. Se doreste, odata cu noua initiativa legislativa, o diferentiere a alocatiilor pentru copii in functie de veniturile familiilor.
"Am vorbit de alocatii pentru copii, ramane varianta Senatului. Asta inseamna ca cresterea de 20% se va operationaliza incepand cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocatiile copiilor, sa legam de venituri si sa fie deductibila din impozitul dupa venit. Deci, este o schimbare propusa, pe care o vom discuta in acest an, in asa fel incat sa incercam sa introducem incepand din anul 2023", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.
Cu privire la aceasta noua propunere, conform aceleiasi surse, vicepremierul Dan Barna, copresedinte USR PLUS, a declarat ca varianta propusa de UDMR va fi analizata.
"Subiectul nu a fost detaliat foarte mult in aceasta sedinta. S-a convenit intr-adevar ca avem cresterea de la inceputul anului viitor, asa cum e deja comunicat in spatiul public, urmand apoi sa vedem si in functie de buget cum va fi urmatorul cadru. A fost si varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o, aceea de a veni cu o varianta imbunatatita, prin care sa cream un mecanism in care resursele sa fie directionate pentru acei copii care au nevoie. (...) Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR si am zis ca vom discuta pe o astfel de formula, nu s-a inaintat mai mult, analizam si o astfel de varianta", a precizat Dan Barna, citat de sursa amintita.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Varsta de pensionare. Data incetare CIMIntrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediu de odihna in functie de vechimeIntrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal (in zile lucratoare) pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor <<