Alocatia pentru copii ar putea fi inlocuita de vouchere. Se vor majora din august 2020

voucherealocatii voucheremajorare alocatii august 2020alocatii copii 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In contextul unor noi discutii privind planurile de viitor pentru majorarea alocatiilor, amanata deja cu mai bine de 6 luni, pana in luna august 2020, ministrul propus al Finantelor, Florin Citu, a declarat recent ca sustine ideea inlocuirii alocatiilor pentru copii cu vouchere. Aceasta masura care se aplica, de exemplu, in Statele Unite ale Americii, ar oferi o protectie suplimentara pentru ca banii sa nu fie folositi de catre parinti in alte scopuri.
 
In ce priveste majorarea alocatiilor la termenul anuntat, intrebat in cadrul unei emisiuni la Digi24 daca se va aplica aceasta masura amintita din nou de premierul Ludovic Orban, ministrul propus a precizat ca amanarea initiala s-a produs din cauza lipsei de finantare si ca se vor gasi bani pentru a majora alocatiile incepand cu august 2020
 
"Majorarea a fost amanata pentru ca a venit fara surse de finantare. A fost un amendament aruncat in ultimul moment fara sursa de finantare. Daca erau responsabili, trebuia sa vina si cu sursa de finantare. Vom cauta si vom gasi bani si pentru cresterea alocatiilor din august 2020. Propunerea domnului premier este o propunere interesanta, este un sistem folosit si in SUA pentru a se asigura ca banii nu vor fi folositi de parinti in alte scopuri si vor fi directionati catre sanatate, educatie etc.”, a declarat Florin Citu. 
 
In ce priveste transformarea alocatiilor in vouchere, acesta a precizat:
 
Este un sistem folosit si in SUA si in Finlanda. Nu e o inca o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred ca mai multe detalii are doamna ministru de la Munca (ministrul Muncii, Violeta Alexandru). 
 
Este o varianta pe care eu as sustine-o daca este o decizie sa mergem in aceasta directie. Dar nu inseamna ca sunt bani mai putini. Vouchere inseamna tot bani. Vrem sa ne asiguram ca acesti bani sunt folositi in beneficiul copiilor si nu in alte scopuri".
 
La inceputul saptamanii, premierul Ludovic Orban a explicat ca nu s-a luat inca nicio decizie in privinta alocatiilor si ca s-a discutat despre faptul ca exista si alte modele, inclusiv cel prin care sunt acordate vouchere. 
 
Ramane insa de vazut cum ar putea fi pus in aplicare un astfel de sistem deoarece voucherele ar putea limita foarte mult achizitia de rechizite si haine pentru copii, vorbind de magazine care nu primesc, in prezent, cardurile electronice alimentate cu valoarea tichetelor de masa. Daca acelasi lucru se va intampla si cu alocatiile, masura s-ar putea dovedi in scurt timp doar o cheltuiala in plus (producerea efectiva a voucherelor). 
 
De asemenea, ramane de vazut daca aceasta propunere se va aplica pentru toate tipurile de alocatii, nevoile copiilor fiind diferite si fiind foarte greu de stabilit si de impus ce anume ar trebui sa achizitioneze fiecare parinte pentru copilul sau prin intermediul acelor vouchere. 


 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
voucherealocatii voucheremajorare alocatii august 2020alocatii copii 2020

Data aparitiei: 18 Februarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Alocatia pentru copii ar putea fi inlocuita de vouchere. Se vor majora din august 2020 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]