Iata ce a declarat Vasilescu in cadrul unui post de televiziune:
"Noi avem in Programul de guvernare alta strategie (fata de alocatiile pentru copii, n.r.). Lucram, la ora actuala, la un proiect de lege (...) Daca va uitati in Programul de guvernare, o sa intelegeti despre ce este vorba. Ne axam mai mult pe cresteri pentru cei care sunt, intr-adevar, saraci si care au nevoie. Pe de alta parte, ne axam pe un sistem de deduceri pentru cei care contribuie. Pentru ca aveti un copil, de exemplu, puteti sa va deduceti 1.600 de lei, o suma pe care altfel ati datora-o statului. Apoi sunt lectiile de balet, meditatiile scolare pe care iarasi puteti sa le deduceti, cu conditia, bineinteles, sa veniti cu factura. (...)", sustine Vasilescu.
Parintii trebuie sa aiba grija ca micutii sa mearga la scoala, nu sa devina o afacere pentru acestia prin incasarea de ajutoare sociale, informeaza Agerpres.
Codul muncii si Legea Dialogului Social
40 Modele de Regulament Intern
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
"Daca va uitati pe Ordonanta de urgenta pe care am dat-o luna trecuta, combinam foarte mult tot ceea ce inseamna partea de social cu partea de educatie. De exemplu, daca un copil are 20 de absente la scoala, pierzi 50% din ajutorul social. Haideti sa terminam odata cu retragerea copiilor din clasa a IV-a de la scoala, care raman asistati toata viata lor. Daca nu ai minimum opt clase nu poti fi nici macar ucenic. Sa incurajam parintii sa-si trimita copiii la scoala, inclusiv prin astfel de masuri.
Din pacate, copilul devine o afacere pentru unele persoane. E bine ca familiile fac multi copii, creste natalitatea, dar trebuie sa ai grija de acesti copii, sa fie ingrijiti, sa-i trimiti la scoala, sa fie educati, sa aiba o meserie...citeste mai multe aici >>>