Saptamana aceasta, Comisia de munca a Camerei Deputatilor a decis ca alocatiile pentru copii sa fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflatiei.
Totodata, presedintele Comisiei de munca de la Camera Deputatilor, Oana Toiu, a declarat ca urmatoarea majorare a alocatiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflatiei.
"Urmatoarea majorare a alocatiilor o sa fie in ianuarie 2022 cu rata de inflatie de la acest moment. Vreau sa clarific ca niciuna dintre modificarile realizate astazi la comisie nu prevede micsorarea alocatiilor, asa cum a mai fost mentionat in parte din dezbaterile din comisie si in spatiul public. Niciuna dintre prevederile si niciuna dintre propuneri nu se referea la micsorarea alocatiilor. Ceea ce a fost astazi adoptat in Comisia de munca si protectie sociala confirma punctul de vedere al Guvernului Romaniei si este ritmul de crestere al alocatiilor.
A fost modificat similar cu amendamentele adoptate in Senat, indexarea de la 20% care urma sa aiba loc in iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflatiei de la 1 ianuarie 2022", a declarat Toiu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
Aceasta majorare anuntata pentru prima zi a anului viitor va depasi doar cu putin suma de 10 lei pentru fiecare alocatie in parte.
"Se va gasi solutia legislativa astfel incat de la 1 ianuarie 2022 sa creasca alocatiile cu 20%. (...) Indexarea este prevazuta in lege, se indexeaza cu rata inflatiei, este un proiect de lege inaintat de colegii mei din PNL. (...) Noi am luat decizia in cadrul coalitiei ca sa creasca alocatiile de la 1 ianuarie 2022 cu 20%, cincimea respectiva", a precizat si Ludovic Orban, potrivit aceleiasi surse.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Reglementarea unitatilor de educatie timpurieIntrebare: Am dori sa ne precizati carei categorii de varsta a copiilor angajatilor pot fi acordate sumele suportate de catre angajator pentru plasarea copiilor angajatilor proprii in unitati de educatie timpurie, potrivit legii, in limita stabilita de acesta, dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil. In cazul sumelor platite direct de catre angajat, acestea se acorda de catre angajator, in limita aceluiasi plafon, pe baza documentelor justificative prezentate de angajat, mai precis daca le...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Salariata din Ucraina. CCC in Romania. Durata CIMIntrebare: Avem o angajata de cetatenie ucraineana pentru care am dori sa stim daca se aplica aceleasi reguli cu privire la concediul de crestere copil? Ne-a anuntat ca isi doreste, insa nu stim care ar fi procedura, daca ar fi una diferita. Ca si documente de identificare are pasaport si un permis de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare, atat. Este angajata cu contract pe perioada determinata, pe care il prelungim din 6 in 6 luni fiindca asa e stabilit legal.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<