Bineinteles ca nu! Contractul de munca nu seamana deloc cu celelalte contracte. In cazul lui, prevederile legale sunt foarte restrictive, astfel ca partile nu pot negocia orice si nu pot cuprinde in contractul incheiat orice clauze.
ATENTIE la clauzele pe care le introduceti in CIM!
Codul muncii prevede chiar ca stipularea in contractul individual de munca a unor clauze contrare dispozitiilor legale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei (art. 260 alin. (1) lit. d)). Mai mult, pe langa aceasta sanctiune contraventionala, clauzele respective se vor considera nescrise, deci se vor aplica in locul lor dispozitiile legii.
Cum evitati amenzile ITM de pana la 5.000 de lei?
Concedierea perfect legala
Legis Plus Legislatia Muncii
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Solutia e simpla! Participati in data de 17 decembrie, ora 15.00, la webinarul Ce trebuie sa includem intr-un contract individual de munca? Clauze obligatorii / clauze facultative / clauze interzise, sustinut de prof.univ. dr. Raluca Dimitriu!
DA, doresc sa ma inscriu la Webinar, detalii GRATUITE aici >>>
Subiecte super-interesante care vor fi abordate la webinar - totul despre greselile la incheierea CIM
“Putem sa punem capat oricand clauzei de neconcurenta?”
“Dorim sa incheiem o clauza de neconcurenta cu un salariat. Daca ulterior nu ne mai intereseaza concurenta fostului salariat, putem sa punem capat oricand clauzei de neconcurenta si sa nu mai platim indemnizatia?”
“Vrem sa ii cerem salariatului despagubiri!”
“Putem negocia cu salariatul o clauza prin care, in caz de defectare a echipamentului pe care lucreaza, va avea de platit contravaloarea lui? Putem trece in contract aceasta contravaloare?”
“Platim contributii pentru indemnizatia de neconcurenta?”
“Avem o clauza de neconcurenta cu un salariat si ii platim o indemnizatie de jumatate din salariu, pe durata de eficacitate a clauzei.
Aceasta indemnizatie are natura salariala? Cu alte cuvinte, avem de platit contributii si impozite ca si asupra unui venit salarial?”
Cum putem sa fidelizam un salariat? Ne putem asigura ca nu va demisiona o anumita perioada de timp?
Daca angajam o persoana care nu poate veni la lucru imediat (spre exemplu, pentru ca trebuie sa termine preavizul la locul de munca actual), prin ce clauza putem negocia momentul in care trebuie sa isi inceapa activitatea in societatea noastra?
...mai multe exemple de intrebari aici >>>
Prof. Univ. dr. Raluca Dimitriu va asteapta cu mai multe astfel de exemple la webinar, in ziua de 17 decembrie!
Pe de o parte deoarece subiectele sunt sensibile si dificil de gestionat, pe de alta parte deoarece dna Dimitriu este recunoscuta pentru prezentarile senzationale, foarte dinamice si antrenante, dar si foarte profesioniste totodata!
Cum se va desfasura webinarul din 17 decembrie?
In data de 17 decembrie, la ora 15.00, dna prof. Raluca Dimitriu va sustine o prezentare video, iar in partea a doua va comenta si solutiona cele mai frecvente probleme intalnite in practica, inscrieti-va chiar ACUM >>>