a) asiguratul beneficiaza de concediile ÅŸi indemnizatiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta;
b) a beneficiat de pensie de invaliditate;
c) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma organizat in prima sesiune.
IMPORTANT:
Dovada absolvirii cursurilor de zi ale invatamantului universitar se face cu diplomele eliberate de institutiile autorizate, in conditiile legii. Dovada duratei normale a studiilor respective se face cu diploma de absolvire, foaia matricola sau cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior;
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
250 Modele Fise de Post
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
d) a beneficiat de indemnizatie lunara pe perioada concediului de acomodare, potrivit Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, republicata, de indemnizatie pentru cresterea copilului potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
"In situatia in care un salariat are contractul suspendat intreaga luna si primeste un premiu conform contractului colectiv de munca pentru care se retin toate contributiile, vom trece in baza de calcul pentru concedii medicale in luna respectiva valoarea premiului si la zile asimilate 0?"
Asa cum se poate vedea si la lit. a) se prevede ca perioada in care asiguratul beneficiaza de concediile si indemnizatiile prevazute de OUG 158/2005 constituie stagiu de cotizare pentru acordarea concediului si indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate.
Potrivit art. 10 alin. (4) lit. a) din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, in situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1) - (3), se constituie baza de calcul al indemnizatiilor se utilizeaza perioadele asimilate stagiului de cotizare prevazute la art. 8 alin. (2), veniturile care se iau in considerare sunt:
a) indemnizatiile de asigurari sociale de care au beneficiat asiguratii, prevazute la art. 8 alin. (2) lit. a);
ATENTIE!
Astfel, baza de calcul al indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate o reprezinta indemnizatia de care a beneficiat salariatul in perioada concediului medical + prima.
Numarul de zile care se ia in calcul, este numarul de zile de concediu medical.
Atentie, s-a modificat legislatia privind concediile! Ce schimbari majore au adus OUG 8 si OUG 81/2018? Care sunt implicatiile?
Va oferim un ghid cu informatii complete si 100% actuale despre toate cele 14 tipuri de concedii prevazute in Codul muncii, detalii aici >>>