Managementul DESEURILOR: Riscati pana la 5 ani de inchisoare pentru nereguli legate de administrarea acestora!

managementul deseurilor 2019legea 211/2011amenda deseurigestionarea deseuriloramenzi deseuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Stiati ca puteti fi sanctionat cu amenda intre 20.000 si 40.000 de lei pentru ca nu  tineti evidenta hartiei pe care o consumati in firma si pe care o aruncati la gunoi?
 
Este o prevedere care se regaseste in legislatia de mediu elaborata la nivel european, o legislatie pe care si Romania este obligata sa o aplice si care instituie atat amenzi uriase (de pana la 40.000 de lei), cat si sanctiuni cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani, prevazute la art.63 din Legea nr. 211/2011.
 
Cum va protejati?

Solutia o constituie, evident, o informare rapida, completa si profesionista!
 

Iar vestea buna este ca aceasta informare va este furnizata practic instantaneu prin intermediul Portal Managementul Deseurilor (www.emediu.ro) locul unde sunt prezentate si solutionate impecabil peste 300 de probleme concrete intalnite in practica, dar si locul unde puteti adresa propria dvs. intrebare specifica!

In Portal Managementul Deseurilor (www.emediu.ro) sunt postate zilnic 10 intrebari noi, cu solutiile aferente, detalii aici >>>


Chiar maine puteti fi amendat cu 40.000 de lei!
 
Legea nr. 211/2011 instituie amenzi intre 15.000 si 40.000 de lei pentru abateri legate de gestionarea deseurilor. Sunt amenzi care va privesc in mod direct, indiferent ca sunteti companie privata, ONG sau institutie publica, si asta deoarece, conform definitiilor din Anexa 1 a acestei legi, produceti deseuri sau va incadrati vrand-nevrand la categoria de detinator de deseuri:
 
 Deseu - orice substanta sau obiect pe care detinatorul il arunca ori are intentia sau obligatia sa il arunce;
 
 Detinator de deseuri - producatorul deseurilor sau persoana fizica ori juridica ce se afla in posesia acestora;

 
Cu alte cuvinte, nu va amagiti cu gandul ca dvs. desfasurati o activitate „curata”, gen cabinet de avocatura sau oferirea de servicii de web design, si ca nu produceti deseuri. Conform definitiei de mai sus, chiar si o simpla hartie pe care o aruncati este considerata deseu, ca urmare vi se aplica prevederile Legii nr. 211/2011, la fel ca unui producator de detergenti industriali (de exemplu).

 
Atentie, sanctiunile pot insemna si inchisoare de la 6 luni la 5 ani!

Astfel, articolul 63 din Legea 211/2011 precizeaza ca anumite fapte constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda!

Portal Managementul Deseurilor (www.emediu.ro) va explica simplu si la obiect toate obligatiile pe care le aveti pe linie de gestionare a deseurilor >>>

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul deseurilor 2019legea 211/2011amenda deseurigestionarea deseuriloramenzi deseuri

Data aparitiei: 20 Februarie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Managementul DESEURILOR: Riscati pana la 5 ani de inchisoare pentru nereguli legate de administrarea acestora! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]