O simpla hartie sau o sticla de plastic aruncate la cos va fac sa deveniti, prin definitie, producator de deseuri. Asadar, acest material va vizeaza in mod direct.
Cel mai recent studiu de piata arata ca 90% dintre companii intampina dificultati in determinarea bazei de calcul pentru contributiile datorate la Fondul pentru Mediu.
Evitati amenzile si penalitatile pentru deseurile gestionate incorect, cu ajutorul Ghidului Managementul deseurilor veti evita amenzi de peste 40.000 de lei, detalii AICI >>>
"Incepand cu 1 ianuarie 2020, producatorii de bauturi care ambaleaza produse in ambalaje primare nereutilizabile vor fi obligati sa puna pe piata nationala un procentaj de 5% de ambalaje reutilizabile din totalul ambalajelor puse pe piata nationala. In calculul procentului de 5% putem lua in considerare paletii de lemn ce sunt reutilizati?"
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
250 Modele Fise de Post
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
In mod normal, pentru a inlesni procesul de respectare a obligatiilor legale, si avand in vedere faptul ca acest procent va creste anual pana in anul 2025, inclusiv, paletii de lemn putand fi considerat ambalaj tertiar, ar putea intra in calcul pentru anul 2019.
ATENTIE!
Totusi, nevoie de precizie si claritate pentru acest aspect impune solicitarea unui punct de vedere la autoritatea competenta Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.
Daca din varii motive nu doriti sau nu puteti efectua aceasta solicitare, R&S poate solicita aceste informatii, insa trebuie tinut cont de faptul ca termenul legal de raspuns la solicitare se intinde pana la 30 de zile de la data inregistrarii solicitarii la ANPM...mai multe detalii pe emediu.ro >>>