Deseuri 2019. OBLIGATIILE producatorilor de bauturi care ambaleaza produse in ambalaje nereutilizabile

Isabela Alexe
Isabela Alexe
20 Mai 2019
20 Mai 2019
Isabela Alexe
Isabela Alexe
obligatii producatori deseurimanagementul deseuriloramenzi deseuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca managementul deseurilor este o problema cat se poate de importanta, asa ca orice firma sau companie ar trebuie sa fie familiarizate cu legislatia in vigoare.

O simpla hartie sau o sticla de plastic aruncate la cos va fac sa deveniti, prin definitie, producator de deseuri. Asadar, acest material va vizeaza in mod direct.
 
Cel mai recent studiu de piata arata ca 90% dintre companii intampina dificultati in determinarea bazei de calcul pentru contributiile datorate la Fondul pentru Mediu. 

Evitati amenzile si penalitatile pentru deseurile gestionate incorect, cu ajutorul Ghidului Managementul deseurilor veti evita amenzi de peste 40.000 de lei, detalii AICI >>>


"Incepand cu 1 ianuarie 2020, producatorii de bauturi care ambaleaza produse in ambalaje primare nereutilizabile vor fi obligati sa puna pe piata nationala un procentaj de 5% de ambalaje reutilizabile din totalul ambalajelor puse pe piata nationala. In calculul procentului de 5% putem lua in considerare paletii de lemn ce sunt reutilizati?"


In mod normal, pentru a inlesni procesul de respectare a obligatiilor legale, si avand in vedere faptul ca acest procent va creste anual pana in anul 2025, inclusiv, paletii de lemn putand fi considerat ambalaj tertiar, ar putea intra in calcul pentru anul 2019.

ATENTIE!

Totusi, nevoie de precizie si claritate pentru acest aspect impune solicitarea unui punct de vedere la autoritatea competenta Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Daca din varii motive nu doriti sau nu puteti efectua aceasta solicitare, R&S poate solicita aceste informatii, insa trebuie tinut cont de faptul ca termenul legal de raspuns la solicitare se intinde pana la 30 de zile de la data inregistrarii solicitarii la ANPM...mai multe detalii pe emediu.ro >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]