Cafea, fructe si apa pentru angajati. Ce tratament FISCAL se vor aplica acestor cheltuieli?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
12 Noiembrie 2018
12 Noiembrie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
avantaje in naturafacilitati salariatiart 76 codul fiscaltratament fiscal beneficii salariati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va readucem aminte ca, potrivit art. 55 alin.  (1) din Codul fiscal, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.


"Angajatorul doreste sa acorde angajatilor proprii, fructe, cafea si apa. Cum este tratat acest beneficiu din punct de vedere fiscal. Este considerat un avantaj in natura sau o cheltuiala deductibila?"



Raspunsul specialistilor de la PortalCodulMuncii.ro:


Incepem prin a va preciza ca potrivit art. 76 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, avantajele includ cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un pret mai mic decat pretul pietei;

Astfel, aceste beneficii sunt tratate din punct de vedere fiscal drept avantaje salariale impozitate cu impozit pe venit. De asemenea, aceste avantaje intra in baza de calcul a contributiilor sociale.


ATENTIE!

In baza unor documente justificative si in limite rezonabile, cheltuielile cu apa, cafeaua si fructele pot fi incadrate in categoria cheltuielilor de protocol.


Platesti angajatilor abonamente de fitness, vacante sau servicii stomalogice? Poti sa le soliciti sa restituie banii daca isi dau demisia?

Doar in situatia cheltuielilor de formare profesionala suportate de angajator exista posibilitatea legala ca salariatul sa se oblige prin act aditional sa presteze munca in favoarea angajatorului pe perioada stabilita in actul aditional sub sanctiunea restituirii cheltuielilor de formare profesionala suportate de angajator.

Iata asadar ca angajatorul nu poate solicita...citeste mai multe despre aceste facilitati aici >>>




Sursa: PortalCodulMuncii






 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]