Servicii de terapie psihologica suportate de angajator. Care va fi tratamentul fiscal?

psiholog suportat de angajatorterapie psihologica angajator
Servicii de terapie psihologica suportate de angajator. Care va fi tratamentul fiscal?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"O societate care are salariati ce lucreaza cu victime ale traficului de persoane intr-un mediu dificil, doreste sa acorde salariatilor servicii de terapie respectiv consiliere psihologica specializata pentru a ii ajuta sa nu fie afectati de ceea ce vad zilnic desfasurandu-si activitatea. Aceste servicii de consiliere psihologica sunt considerate avantaje in natura sau pot fi considerate ca fiind necesare desfasurarii activitatii zilnice, fara a implica taxe suplimentare la salariu?"
 
 
Raspunsul specialistilor: 
 
Nu exista nicio prevedere legala care stabileasca ca serviciile de terapie psihologica nu intra in baza de calcul al impozitului pe venit si contributiilor sociale. Mai mult, nu exista nicio prevedera legala care sa stabileasca ca in situatia salariatilor care lucreaza cu victime ale traficului de persoane angajatorul are obligatia sa suporte serviiciile de terapie psihologica de care beneficiaza salariatii.
 
De aceea, serviciile oferite gratuit salariatilor (de terapie psihologica) reprezinta avantaje in baza art. 76 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal.
 
Potrivit ar. 76 alin.(3) lit. b) din Codul fiscal:
 
(3) Avantajele, in bani sau in natura, primite in legatura cu o activitate mentionata la alin. (1) si (2), precum si cele primite de la terti ca urmare a unei relatii contractuale intre parti, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), includ, insa nu sunt limitate la:
 
b) cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un pret mai mic decatpretulpietei;
 
Asupra acestor servicii suportate de angajator se datoreaza si contributii sociale in baza art. 139 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal.
 
Un raspuns oferit in martie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
psiholog suportat de angajatorterapie psihologica angajator

Data aparitiei: 03 Aprilie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Servicii de terapie psihologica suportate de angajator. Care va fi tratamentul fiscal? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]