IMPORTANT:
Facilitatile fiscale pentru domeniul constructiilor prevazute la art. 60 pct. 5, art. 138^1, art. 154 alin. (1) lit. r) din Codul fiscal, care constau in scutirea persoanelor fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor de la plata impozitului pe venit si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, precum si reducerea cotei contributiei de asigurari sociale, se acorda tuturor persoanelor fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, indiferent de activitatea prestata, daca sunt indeplinite cumulativ conditiile prevazute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal.
"Ce contributii se aplica avantajelor in natura sau tichetelor acordate salariatilor din domeniul constructiilor?"
Legis Plus Legislatia Muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Facilitatile fiscale se aplica pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3) din Codul fiscal, asadar si pentru avantajele in natura acordate care includ si tichetele de masa, de vacanta, de cresa si culturale, acordate potrivit legii.
Ca regula generala, avantajele in natura acordate in baza contractelor individuale de munca reprezinta venituri asimilate salariilor potrivit art. 76 alin. (2) lit. s) din Codul fiscal.
Pe cale de consecinta, pentru domeniul constructiilor, acestea vor fi exceptate de la plata impozitului pe salarii si al contributiei de asigurari sociale de sanatate, cota redusa a contributiei de asigurari sociale aplicandu-se celor care nu se incadreaza printre exceptiile reglementate de art. 142 din Codul fiscal.
Un articol realizat de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>