"Va propunem o hotarare de Guvern intr-o prima citire prin care salariul minim brut pe tara sa creasca la 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferenta salariului prevazut in programul de guvernare, care era de 1550 de lei de la 1 ianuarie 2018. (...) indemnizatia minima de crestere a copilului va creste, tot de la 1 ianuarie 2018...citeste mai multe despre reducerea Pilonului 2 de pensii aici >>>
La finalul unei conferinte organizata de Reprezentanta Comisiei Europene, desfasurata in data de 27 octombrie, Vasilescu a venit cu o noua declaratie, contradictorie:
„Acel procent a fost pus intr-o perioada in care Pilonul II avea nevoie de resurse. Acum, dupa atatia ani, nu cred ca mai este cazul sa urcam procentul in fiecare an”, a explicat ministrul la finalul conferintei organizata vineri.
Procentul la pilonul II de pensii va scadea pe masura ce va creste salariul minim? Ministrul Muncii a afirmat: „Nu neaparat, dar anul acesta a fost vorba de intoarcerea sarcinii fiscale”.(...) „Contributiile la Pilonul II nu se reduc. Anul acesta sunt sapte miliarde care se livreaza Pilonului II de pensii. Anul viitor vor fi tot sapte miliarde. Avand in vedere ca va creste baza de impozitare si ca salariul pe brut creste cu 20%, era normal ca acest procent sa scada, dar in valoare nominala este aceeasi suma si anul viitor, ca anul acesta. Romania va ramane in continuare pe cei trei Piloni de pensii”, a declarat Vasilescu, potrivit Mediafax.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM