Inghetarea salariilor brute si mentinerea acestora la un anumit nivel, de catre angajator

Mara Dobrin
Mara Dobrin
19 Septembrie 2017
19 Septembrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
cas si cass la angajat 2017cas si cass 2017inghetare salarii brute 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul vine cu noi propuneri in ceea ce priveste trecerea CAS si CASS de la angajator in sarcina angajatului, asa ca se doreste inghetarea salariilor brute, pentru o anumita perioada.

In acest sens, ministrul Finantelor, Ionut Misa, a declarat, pentru Mediafax, ca in acest timp asigurarile sociale vor fi transferate din sarcina angajatorului in cea a angajatului:

"Va fi o lege prin care aceste contributii vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui sa pastreze un anumit nivel al salariului brut (...) Am facut mentiunea ca si astazi angajatorul din mediul privat poate decide sa modifice contractul de munca si sa diminueze sau sa creasca, dupa propria negociere cu angajatul aceasta valoare salariala. Totodata, am facut mentiunea ca, dupa ce se va realiza aceasta masura legislativa, va fi introdusa si o masura tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar si cel din mediul privat, sa mentina un anumit nivel al salariului brut."


Jurnalistii l-au intrebat pe ministru cum ar putea fi mediul privat obligat sa mentina nivelul salariului brut. Ionut Misa a specificat ca va exista o dispozitie legislativa in acest sens, iar astfel va fi stabilit ce se va petrece cu salariul brut si alte indatoriri fiscale, care in momentul prezent se afla in carca angajatorului:

”Vreau sa fac mentiunea foarte clara ca nu ii va creste (angajatorului - n.red) costul cu forta de munca absolut deloc. Deci pentru toti angajatorii, atat din sectorul privat, cat si din cel de stat, sarcina fiscala practic costul pe care el il are cu un angajat in relatia cu statul va fi exact aceeasi. Va fi o decizie a lui ulterioara daca, asa cum am mai spus, poate sa renegocieze contractul si sa decida sa dea mai putin sau mai mult. Angajatorul nu va plati niciun leu in plus pentru un angajat”, a concluzionat ministrul Finantelor.


CAS si CASS, de la angajator la angajat. Ce se va petrece cu salariile nete ale angajatilor, se vor diminua?


Reamintim cititorilor ca in data de 27 iulie Ministerul de Finante anunta printr-un comunicat de presa ca, incepand de la 1 ianuarie 2018, taxele CAS si CASS vor fi platite de angajat.

Astfel, nivelul contributiilor sociale obligatorii urmeaza sa se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeasi data de 1 ianuarie 2018, se are in vedere si reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Contributiile sociale vor fi datorate de catre angajat...citeste mai multe aici >>>


Sursa: Mediafax




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]