Legea pensiilor: care dintre modificarile propuse au fost adoptate?

Mara Dobrin
Mara Dobrin
01 Noiembrie 2017
01 Noiembrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
legea pensiilor 2017modificari legea pensiilor 2017pilonul 2 de pensii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform votului Camerei Deputatilor din data de 31.10.2017, Legea pensiilor 263/2010 va fi modificata, avand in vedere ca plenul a adoptat proiectul cu 267 de voturi "pentru" si o abtinere.

Asa se face ca pensia de invaliditate poate fi cumulata cu veniturile din activitati independente, cum ar fi cele din drepturile de autor, proprietate intelectuala sau drepturile conexe. In acest sens, Camera deputatilor este for decizional, iar Senatul a adoptat tacit aceste modificari.

Adrian Solomon, presedintele Comisiei de munca a tinut sa precizeze ca proiectul de lege are ca obiect reglementarea Legii 263/2010. Concret, se doreste includerea in categoria beneficiarilor pensiei de invaliditate si a acelor persoane care presteaza munca de voluntariat:

"In cadrul dezbaterilor, membrii comisiei au hotarat adoptarea proiectului de lege cu amendamente pentru a reglementa situatiile in care se suspenda plata pensiilor, precum si cele in care unele categorii de pensionari pot cumula pensia de invaliditate cu alte venituri, respectiv in corelarea textului legii cu modificarile aduse Codului fiscal", a relatat Solomon, potrivit Agerpres.

Asadar, conform unui amendament, pensia de invaliditate va putea fi cumulata, din momentul promulgarii legii, cu veniturile din activitati independente, asa cum sunt prevazute de Codul Fiscal.


Persoanele care primesc pensii de urmas se vor bucura la randul lor de aceasta decizie, mai putin cei care s-au pensionat anticipat.


Legea pensiilor: de la anul punctul de pensie creste cu 10%. De ce Pilonul II devine optional?

Punctul de pensie creste cu 10% din 2018, iar Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, anunta reprezentantii Guvernului, in frunte cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Despre o noua lege a pensiilor care este aproape finalizata, practic, ca proiect, v-am spus mereu si va spun in continuare: niciodata nu a fost vorba ca ea sa fie prinsa ca prevedere bugetara in bugetul pe anul 2018, pentru ca ar fi insemnat ca fim nerealisti", a spus Dragnea...citeste mai multe despre Pilonul II aici >>>




NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]