Astfel, este demn de mentionat ca are un randament mediu anual de 9,1%, arata rapoartele prezentate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat (APAPR).
In cei 10 ani, 75% dintre investitii au fost alocate in obligatiuni si 14% in titluri de stat, iar mai bine de 90% din bani au fost directionati catre economia Romaniei.
Valoarea medie a unui cont in Pilonul II este de 5.500 de lei, dar desigur ca exista si participanti care au in cont peste 100.000 de lei:
„Deja exista persoane in plata la Pilonul II de pensii, si numarul acestor persoane care intra in plata este in continua crestere. Cand vine scadenta, beneficiarul primeste intreaga suma, intr-o singura transa, si asteptam noua lege privind plata pensiilor sa vedem daca vor aparea modalitati de plata - disbursare - esalonata”, a declarat Iulius Postolache, presedintele APAPR, conform Agerpres.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
250 Modele Fise de Post
Portal Codul Muncii
Care sunt asteptarile romanilor, vis-a-vis de pensii?
Trei din patru romani se asteapta la o pensie de peste 500 de euro, dar in prezent doar 1,03% din pensionari primesc la final de luna o astfel de pensie, informeaza Mediafax.
Statisticile mai arata ca 35% din romani nu economisesc deloc si 36% economisesc mai putin de 300 de lei pe luna.
Cei mai multi romani sunt de parere ca nu reusesc sa economiseasca din cauza veniturilor reduse si doar circa 5% au declarat ca au incredere in pensia pe care o vor primi de la stat.
Lucrurile nu stau mai bine nici in Europa, avand in vedere ca raportul dintre populatia de peste 64 de ani si populatia activa va creste la 51%, pana in 2050, potrivit statisticilor.
Pana in anul 2060 se estimeaza ca populatia Europei va ajunge la 523 de milioane de locuitori, iar gradul de imbatranire va creste la 16,6%, in 2060. De asemenea, rata celor peste 80 de ani se va dubla: de la 5,1%, cat este in prezent, la 11,8%, in 2060.
Din pacate, se estimeaza ca si ponderea fortei de munca activa va scadea.
Care sunt tarile cu cele mai performante sisteme de pensii?
Este vorba despre cele care imbina pensia privata de stat cu pensia privata obligatorie. Adica: Danemarca, Olanda si Australia.
Cinci milioane de pensii vor fi recalculate, spune Ministrul Muncii. Care este motivul
Pentru a scapa de inechitatile prezente in sistem, ministrul muncii a declarat recent ca vor exista mari schimbari in ceea ce priveste Legea Pensiilor, iar mai bine de 5 miloane de pensii trebuie recalculate.
Lia Olguta Vasilescu, a declarat, in cadrul unui post de televiziune...citeste mai multe despre legea pensiilor aici >>>