Ministrul Muncii: indemnizatia pentru cresterea copilului s-ar putea acorda in limita a 8.000 lei

Isabela Alexe
Isabela Alexe
16 Mai 2017
16 Mai 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
indemnizatie mameplafon indemnizatie cresterea copiluluiindemnizatie mame 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii a declarat recent ca urmeaza sa propuna Guvernului o varianta de plafonare a indemnizatiilor pentru mame, si sustine ca exista o practica de a majora artificial aceste indemnizatii.

Olguta Vasilescu a mai mentionat ca:
"Introducerea plafonului peste o suma de 8.000 de lei nu afecteaza mai mult de 3% dintre cei care primesc aceste indemnizatii, dar oprim o practica ce tinde sa devina foarte periculoasa pentru bugetul de stat. La ora actuala suntem in analiza si urmeaza sa propunem guvernului o varianta de plafonare", a mentionat ministrul muncii.

Olguta Vasilescu se pregateste sa modifice din nou indemnizatia de maternitate si concediul de crestere a copilului. Surse din cadrul guvernului au confirmat ca se doreste plafonarea indemnizatiei si cresterea perioadei de acordare.
 
Vicepremierul Sevil Shhaideh a anuntat ca Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor fac "analize si calcule de impact" pentru o eventuala plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului...citeste mai multe aici >>>

Ministrul a mai tinut sa precizeze ca tara europeana care plateste cea mai mare indemnizatie pentru cresterea copilului este Germania, unde ajunge la 1800 de euro/luna, informeaza Mediafax.

"In Romania am ajuns in situatia in care pentru o astfel de indemnizatie se plateste si 35.000 de euro/luna pentru o singura persoana. Dupa ce anul trecut s-a scos plafonul, care era de 3400 lei, am observat ca in primele luni ale anului s-a platit cat pentru intreg anul trecut si devine o practica sa se plateasca salarii mai mari de angajatori in ultimele luni de sarcina, astfel incat si cuantumul indemnizatiei sa creasca sau, fiindca se calculeaza la venit, se fac vanzari de imobile si automat indemnizatia este mai mare", a concluzionat Vasilescu.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]