Recalcularea pensiilor ar putea fi posibila in cazul celor care s-au pensionat anticipat intre 2011 si 2016

Mara Dobrin
Mara Dobrin
13 Aprilie 2017
13 Aprilie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
recalcularea pensiilorpensii anticipatelegea 2632010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform unui proiect de lege depus la Senat, persoanele care s-au pensionat anticipat in perioada 1 ianuarie 2011 - 16 iulie 2016 ar putea cere recalcularea pensiei.

Acestora ar urma sa nu li se mai retina 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, ci sa li se aplice prevederile legii mai favorabile, informeaza Mediafax.

 
Proiect de lege care modifica articolul 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, depus de deputatii PSD Adrian Solomon si Ioan Irinel Stativa:

"Persoanele ale caror drepturi de pensie anticipata partial s-au deschis in perioada 1 ianuarie 2011 - 16 iulie 2016, beneficiaza de recalcularea pensiei prin aplicarea prevederilor alineatului 4. Recalcularea pensiei se face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin si se platesc incepand cu luna urmatoare inregistrarii acesteia la casa teritoriala de pensii in evidentele careia se afla dosarul de pensie al solicitantului."

In proiectul de lege este prevazut ca aceste norme sa se aplice persoanelor care, pana in luna depunerii cererii nu au indeplinit conditiile pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.

Cei doi deputati care sustin aceasta initiativa legislativa au ca scop eliminarea aplicarii unui tratament diferentiat beneficiarilor de pensii anticipate partial.

In acest fel, se va evita si incalcarea principiului egalitatii de tratament intre acestia, conform expunerii de motive.

Din luna iunie a anului 2016, Legea 263/2010 a fost modificata in momentul in care s-a dispus eliminarea procentului de 0,75% aplicat cuantumului pensiei pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.


"De la data intrarii in vigoare a noii reglementari, cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta, prin diminuarea acestuia in raport cu stagiul de cotizare realizat si cu numarul de luni cu care s-a redus varsta standard de pensionare, conform tabelului 2 (1) de la articolul 65, in forma in vigoare", mai este expus in propunerea legislativa.





NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]