Acesta a mai declarat, la Antena 3 ca:
"Legea salarizarii unitare este foarte necesara, in regim de maxima urgenta, pentru a da stabilitate sistemului de salarizare din sectorul public din Romania. Azi, datorita mostenirii de care am beneficiat, sunt reglementari contradictorii, sunt reglementari imprecise, sunt decizii ale Curtii Constitutionale, ale instantelor, care au facut ca sistemul de salarizare sa fie imprevizibil total. (...) singura solutie este aceea de a elabora o lege a salarizarii unitare care sa stopeze acest fenomen si care sa dea predictibilitate si stabilitate in materie de politica salariala. Deci, cu 1 iulie, sunt convins ca noi vom implementa aceasta lege."
Viorel Stefan, a mai precizat ca "Ministerul Muncii scrie reteta, noi facem devizul", conform Agerpres.
Ministrul Finantelor a mai adaugat ca aceasta lege va trebui sa se incadreze in 7,8% din PIB si maximum 25,5% din veniturile bugetare.
"Noi am plecat de la ideea ca, daca azi vorbim de o anvelopa salariala de 63 miliarde lei, anvelopa suplimentara pe care sa o genereze aceasta lege sa fie undeva la 32 miliarde lei, adica sa se incadreze in niste repere care au devenit tinta pentru noi: 7,8% din PIB si undeva la 25-25,5% din veniturile bugetare. Asta ne permitem sa consumam pe salarizarea personalului din sectorul public. Impactul pentru a doua jumatate a anului 2017 estimam ca nu va fi unul spectaculos. (...) Ministerul Muncii scrie reteta, noi facem devizul si punem devizul in pagina si o sa spunem in momentul in care avem reteta exact care este opinia noastra si pana cand poate fi absorbit acest impact, astfel incat sa nu dezechilibram bugetul de stat", a mentionat ministrul Finantelor.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale