Presedintele SNPPC, Dumitru Coarna:
"Personalul medical militar si politist din MAI si MApN a fost exceptat de la majorarile salariale. Activitatile acestora sunt la fel ca cele ale personalului aflat sub coordonarea Ministerului Sanatatii. Am depus amendamente la Ordonanta de Urgenta 9/2017 prin care cerem ca personalul medical din aceste unitati sa fie platit la acelasi nivel cu restul cadrelor medicale. Amendamentele au primit aviz pozitiv in comisia juridica din Camera Deputatilor, urmeaza sa fie discutate in comisiile reunite de munca si buget-finante si, apoi, in plen."
In acest context, a fost data o ordonanta de urgenta in 2016, prin care s-a stabilit ca plata sporurilor pentru personalul medical sa se faca la nivelul anului 2016, nu la cel din 2009, asa cum se petrecea la acel moment.
"Medicii din Ministerul de Interne nu au beneficiat de cresterea de venituri stabilita pentru restul cadrelor medicale. Sunt foarte multe cadre medicale din MAI care nu sunt politisti, ci civili, care, de asemenea, nu au primit majorari", informeaza Mediafax.
Legea salarizarii unitare este gata, urmeaza sa fie depusa la Parlament
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Proiectul legii salarizarii unitare, unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului, este gata si urmeaza sa fie depus la Parlament, a declarat Liviu Dragnea.
Liderul PSD a postat aceasta informatie pe pagina sa de Facebook, unde a detaliat si principiile legii salarizarii unitare.
Ierarhizarea pare a fi unul dintre cele mai importante principii, salariul sefului fiind mai mare decat al subalternului...citeste continuarea aici >>>