Conditiile in care ajutorul pentru ochelari de vedere nu se impoziteaza

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
27 Iulie 2016
27 Iulie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
ajutor ochelari de vederecod fiscalvenituri neimpozabile
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Articoulul 76 din Codul Fiscal stabileste veniturile care nu sunt impozabile, dupa cum urmeaza:

a) ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru nastere, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitatilor naturale, veniturile reprezentand cadouri in bani si/sau in natura, inclusiv tichete cadou, oferite salariatilor, cat si cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariatii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut in contractul de munca.


Asadar, pentru aceste categorii nu se aplica impozitul pe venit si contributiile sociale.
Prin urmare, ajutoarele pentru dispozitive medicale nu sunt venituri impozabile si nu intra in baza de calcul al contributiilor sociale – astfel cum este prevazut in contractul de munca.

Rodica Mantescu, consilier juridic, precizeaza ca, In ceea ce ce priveste incadrarea in dispozitive medicale, ANAF a precizat ca, lentilele de corectie aeriene cu dioptrie  si lentilele de contact cu dioptrie se incadreaza in categoria protezelor medicale. In ceea ce priveste ramele de ochelari, acestea sunt incluse in categoria protezelor medicale, numai daca sunt dispozitive medicale cu marcaj CE destinate specific pentru sustinerea lentilelor de corectie aeriene cu dioptrie.

Asadar, trebuie retinut ca ajutorul pentru  lentilele de corectie aeriene cu dioptrie  si lentilele de contact cu dioptrie si a ramelor, acordat de catre angajator, trebuie sa fie prevazut in contractul de munca, pentru a constitui venit neimpozabil.
Referitor la lentilele de corectie, numai cele care se incadreaza in categoria dispozitivelor medicale nu intra in baza de calcul a impozitului pe venit si a contributiilor sociale.
NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]