Ministrul Muncii, Mihai Seitan, reclamat de TATA privind varsta de pensionare

08 Aprilie 2010
08 Aprilie 2010
tatamihai seitanpensionarevarsta de pensionare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - TATA - a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu privire la politica Cabinetului Boc de reducere a varstei de pensionare a mamelor, precizand ca tatii si mamele au aceleasi drepturi si obligatii.

In opinia TATA, intentia premierului Emil Boc si a ministrului Muncii, Mihai Seitan, privind reducerea varstei de pensionare a mamelor, "este profund discriminatorie si transforma tatal intr-un parinte de rang inferior", Alianta sustinand ca mama si tatal au drepturi si obligatii egale.

Premierul Emil Boc a anuntat, dupa discutiile cu sindicatele, ca Guvernul poate accepta ca varsta de pensionare sa fie redusa pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii, arata liderul asociatiei, Bogdan Draghici, intr-un comunicat remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Acesta indica si faptul ca ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat in 19 martie, dupa discutiile cu premierul Emil Boc si cu sindicatele, ca dreptul de reducere a varstei de pensionare pentru femeile care au nascut cel putin doi copii se va acorda doar mamelor care ingrijesc copiii cel putin pana la implinirea varstei de 10 ani. Ministrul Muncii a precizat ca reducerea varstei de pensionare nu se acorda automat tuturor femeilor care nasc cel putin doi copii. Pentru a beneficia de acest drept, mamele trebuie sa si ingrijeasca copiii pe care ii nasc, cel putin pana la varsta de zece ani.

Astfel, Asociatia TATA "sesizeaza CNCD cu privire la acest caz de discriminare grava a tatalui chiar de catre Guvernul Romaniei, autoritatea care ar trebui sa respecte cadrul legal existent, inclusiv Constitutia Romaniei, si care are obligatia sa sustina familia prin promovarea egalitatii in drepturi si a complementaritatii celor doi parinti ".

In drept, spune TATA, fapta constituie o incalcare a prevederilor OG 137/2000 privind prevenirea si santionarea tuturor formelor de discriminare cu toate modificarile si completarile ulterioare.

"Premierul Boc si ministrul Seitan ignora faptul ca in prezent peste 30.000 de tati se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani, ca majoritatea tatilor din Romania impart cu mamele propriilor copii toate drepturile si obligatiile parentale, fiind parinti suficient de buni pentru fii si fiicele lor si nemeritand tratamentul discriminatoriu si jignitor pregatit de Guvernul Romaniei", spune TATA.

Asociatia TATA solicita membrilor Colegiului Director al CNCD sa solutioneze cu promptitudine aceasta plangere, pentru a determina Cabinetul Emil Boc sa renunte la masurile discriminatorii adoptate impotriva tatilor. "Parintii trebuie stimulati sa se implice in cresterea si educarea propriilor copii, iar discriminarea tatalui in societatea romaneasca trebuie sa devina un fenomen combatut permanent de statul roman. Cei doi parinti sunt la fel de importanti pentru copilul lor, iar complementaritatea lor in viata de familie trebuie promovata permanent", noteaza in plangere liderul TATA.

Pe de alta parte, TATA anunta ca a reclamat la CNCD si Autoritatii Nationale pentru Protettia Familiei si a Drepturilor Copilului, dupa ce "a descoperit ca pe pagina web a ANPDC (www.copii.ro) sunt postate spoturi audio si video, precum si printuri cu caracter discriminatoriu la adresa taticilor si care fac parte din campania «Si tu poti fi un parinte mai bun!»".

TATA critica spoturile Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului (ANPFDC), care, in opinia aliantei, il indica pe tata drept agresorul familiei sale.

"Este stupefiant ca toate materialele media create de ANPDC (spoturi TV si radio, afise), etalate pe pagina web a autoritatii guvernamentale http://www.copii.ro, se constituie intr-o grava jignire adusa taticilor din Romania, discriminarea acestora de catre autoritatea publica fiind deosebit de grava. Intreaga campanie finantata din bani publici prezinta tatal drept agresorul familiei sale, drept iresponsabilul care-si ignora copilul, drept viciosul care-i pune in pericol permanent pe cei din jur, fiind si cauza fenomenului «Copii strazii»", explica Bogdan Draghici in plangerea sa.
SURSA: Mediafax

CD-ul Legea pensiilor si salarizarea in 153 de studii de caz  va ofera, la un pret ce sfideaza orice concurenta, 153 de solutii. 153 de raspunsuri pentru problemele concrete ridicate de colegi de breasla implicati in activitatea de personal/salarizare. La doar 1 leu/caz rezolvat, aveti acum siguranta in aplicarea corecta a legislatiei in vigoare!

...clic aici pentru cuprinsul lucrarii si pentru alte detalii

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]