Raspunsul Specialistului Irina Dumitrescu pentru PortalCodulMuncii.ro:
Potrivit art. 72 alin. (1) din Normele metodologice pentru aplicarea OUG 158/2005, pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din OUG 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.
In acest caz, primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
In mod concret, salariata prezinta spre calcul angajatorului la care are venitul cel mai mare primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
250 Modele Fise de Post
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
La societatea Y baza de calcul a indemnizatiei de maternitate o reprezinta media veniturilor realizate la sociatatea Y. La societatea X baza de calcul a indemnizatiei de maternitate o reprezinta media veniturilor realizate la sociatatea X.
Astfel, cei doi angajatori, in baza certificatelor medicale, vor calcula fiecare baza de calcul a indemnizatiei si idemnizatia de maternitate luand in calcul doar veniturile realizate de salariata la respectivul angajator si nu veniturile cumulate la mai multi angajatori.
Raspuns oferit de specialistul Irina Dumitrescu pentru PortalCodulMuncii.ro