Modificarea intr-un contract individual de munca produce efecte de la data incheierii actului aditional prin care partile salariat si angajator) convin de comun acord modificarea formei de salarizare din salarizare in regie in salarizare in acord.
Asfel, in luna septembrie contractul individual de munca in vigoare stabilea plata salariului in functie de timpul efectiv lucrat, avandu-se in vedere programul norma de lucru.
Pin urmare, daca in luna septembrie salariatul a lucrat 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, angajatorul are obligatia sa ii plateasca salariul integral indiferent de cantitatea de produse sau lucrari realizate de acesta.
In luna noiembrie, salariatul este platit in acord conform contractului individual de munca modificat prin actul aditional. In acest caz, salariul este direct proportional cu cantitatea de produse sau lucrari realizate de salariat in luna in luna respectiva.
In concluzie, salariatul nu poate fi platit in luna noiembrie in acord luandu-se in calcul cantitatea de produse sau lucrari realizate in luna septembrie ci numai lucrarile sau produsele realizate in luna noiembrie.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Eventualele retineri din salariul aferent lunii noiembrie pentru lucrarile nerealizate in luna septembrie constituie retineri nelegale.