Smart Diaspora - Proiectul pentru stoparea fenomenului brain drain. Declaratiile Presedintelui Klaus Iohannis

diasporaromani in strainatatediaspora romaneascabrain drain
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pe site-ul Administratiei Prezidentiale, a fost publicat discursul Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, sustinut cu ocazia evenimentului Smart Diaspora 2020+.

"Dupa cum stiti, Administratia Prezidentiala a inceput, in decursul ultimelor luni, discutii cu alte institutii, iar eu personal m-am intalnit cu reprezentanti ai comunitatilor romanesti din mai multe state europene. Avem acum si un consilier specializat in acest domeniu, care a studiat si a trait, ca voi, in strainatate si s-a intors acasa. Astazi, gazduim evenimentul de fata la Palatul Cotroceni ca un gest simbolic, dar si ca o continuare a acestor primi pasi intr-un demers mai amplu.

Obiectivul nostru pe termen lung este o relatie puternica a societatii romanesti si a statului roman cu diaspora, benefica in ambele directii. Ea presupune pe de-o parte capacitatea de a valorifica potentialul strategic al diasporei romanesti, ca punte de legatura cu celelalte state, iar, pe de alta parte, presupune a sti clar ce anume suntem datori sa facem pentru diaspora, noi, cei de-acasa.", precizeaza presedintele Klaus Iohannis in cadrul discursului.

Conform declaratiilor efectuate de Presedintele Romaniei, se lucreaza in vederea identificarii de solutii pentru stoparea fenomentului "exodul creierilor", fenomen numit si brain drain.

"Pe acest fond, cred ca trebuie sa gasim, prin efort comun, raspunsuri la trei intrebari majore. Prima este cum transformam „exodul creierelor”, asa numitul fenomen brain drain, din pierdere intr-un castig pe termen lung pentru Romania. Cum facem ca tinerii nostri de valoare, specialistii, profesorii, medicii, cercetatorii, economistii, dar si toti cei care muncesc serios, indiferent ce meserie au, care pleaca din tara sa se si intoarca la un moment dat. Citesc si eu, ca si dumneavoastra, rapoarte si statistici absolut ingrijoratoare despre numarul celor care pleaca anual. Dar dincolo de asta, ma gandesc la acesti oameni, unii proaspat iesiti de pe bancile scolii, la inceput de drum, altii deja cu experienta, care sunt gata sa ia calea strainatatii, lasand acasa familia, parintii, copii. ", se precizeaza pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

In acelasi timp, Presedintele Romaniei aminteste si faptul ca un alt aspect ce trebuie solutionat este cel referitor la romanii care aleg sa ramana in strainate si modul in care vor fi reprezentati pentru ca drepturile lor sa fie respectate.

Nu in ultimul rand, se doreste si sprijinirea si incurajarea diasporei romanesti pentru ca aceasta sa se transforme intr-o voce mai puternica a Romaniei in lume.

"Cred ca romanii din strainatate trebuie sa fie constienti de forta pe care o au si de faptul ca, atunci cand isi unesc eforturile, aspiratiile, creativitatea si inteligenta, sunt mai puternici, in beneficiul tuturor, romani si straini deopotriva. ", se mai precizeaza in cadrul discursului dat publicitatii pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Sursa si discurs complet: Presidency.ro

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
diasporaromani in strainatatediaspora romaneascabrain drain

Data aparitiei: 15 Septembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Smart Diaspora - Proiectul pentru stoparea fenomenului brain drain. Declaratiile Presedintelui Klaus Iohannis Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protectorIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu fisa de post cod COR 721207 - Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protector.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Agent control accesIntrebare: Avem nevoie de fisa de post pt functia de Agent control acces (COR 541402).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]