Bursa locurilor de munca pentru romanii din diaspora! Cand va avea loc

criza fortei de munca romaniabursa locurilor de munca diasporaproiect bursa locurilor de munca romani diaspora
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca forta de munca din Romania este limitata, iar piata muncii se confrunta cu o adevarata criza de personal in varii domenii, nu mai este un secret pentru nimeni. Asa se face ca noul ministrul al Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a anuntat zilele trecute ca va organiza un eveniment inedit in luna ianuarie.

Este vorba despre o bursa a locurilor de munca chiar pentru romanii din diaspora, care ar dori sa se intoarca acasa, in Romania.

In cadrul unei vizite pe care acesta a efectuat-o la Botosani, a declarat ca reprezentanti ai Ministerului Romanilor de Pretutindeni si ai Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca vor fi prezenti in tarile Uniunii Europene. Acestia vor avea ca misiune prezentarea ofertelor de locuri de munca din Romania.

Iar asta nu este tot. Va fi lansata si o platforma online cu ofertele disponibile in Romania in ceea ce priveste locurile de munca, unde cei interesati vor gasi toate detaliile necesare.

"Speranta mea este sa gasim persoane care sa acceada din strainatate la locuri de munca din Romania si sa se intoarca acasa la copiii si la familiile lor", a declarat Budai, conform Agerpres.

Ministerul Muncii a recunoscut ca principalii parteneri in lansarea acestui proiect sunt companiile care activeaza in domeniul constructiilor. Si nici nu este de mirare. Romania se confrunta cu o criza fara precedent, in ceea ce priveste forta de munca. Iar aceasta ar putea fi rezolvata pe aceasta cale.

Desigur, reprezentanti ai domeniului constructiilor s-au gandit si sa aduca forta de munca din strainatate, in contextul in care nu pot duce la bun sfarsit proiectele in care sunt angrenati.


CRIZA fortei de munca continua! Din ce tara va fi adusa forta de munca


Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a semnat in data de 28.11.2018 un Memorandum de colaborare in domeniile muncii si protectiei sociale cu Dao Ngoc Dung, ministrul Muncii, Invalizilor si Afacerilor Sociale din Republica Socialista Vietnam.

Intelegerea de colaborare dintre cele doua state a fost parafata in conditiile in care Romania traverseaza o criza acuta a fortei de munca, iar Republica Vietnam are o populatie de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de munca...citeste mai multe aici >>>




 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
criza fortei de munca romaniabursa locurilor de munca diasporaproiect bursa locurilor de munca romani diaspora

Data aparitiei: 03 Decembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Bursa locurilor de munca pentru romanii din diaspora! Cand va avea loc Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor de fidelitate. Conditii de acordareIntrebare: Se poate acorda sporul de fidelitate in cadru firmei trimestrial daca nu se transmite in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Remuneratia minima pentru zilieri aprilie 2024. Mod calcul durata prestare activitateIntrebare: O SRL lucreaza cu zilieri pe caen 5610. Care este remuneratia minima pt zilieri in anul 2024? Cele 90 de zile in care o persoana poate lucra la o firma este pe an calendaristic, adica la 01.01.2024 se ia de la zero evidenta, sau trebuie tinut cont si de lunile anterioare din anul precedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]