Ministrul Muncii: Se va reduce perioada pentru stabilirea pensiilor internationale pentru romani

Ioana Pavel
Ioana Pavel
07 Februarie 2020
07 Februarie 2020
Ioana Pavel
Ioana Pavel
pensii internationalemunca forme legaledecizia de pensionare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat joi ca a chemat la o intalnire la Bucuresti toti atasatii de munca din ambasadele si consulatele Ministerului Muncii, pentru a demara unele actiuni immediate, tinand cont de informatiile colectate in ultimele saptamani si discutiile avute recent. 
 
Obiectivul ministrului este de a reduce durata care in prezent este de peste 1 an pentru stabilirea pensiilor internationale pentru cetatenii romani.
 
"Ma voi implica personal sa se reduca durata de peste 1 an (sunt multe peste 1 an) in stabilirea pensiilor internationale pentru romanii nostri. Sunt cetateni romani care, aflati la varsta pensionarii, dupa ce au lucrat si in Romania si afara, asteapta mult prea mult pana sa primeasca decizia de pensionare.

Pe langa discutiile din tara, voi merge personal sa discut cu omologii mei din tarile in care sunt comunitati mari de romani. Sa stiti ca acestea sunt probleme cunoscute fostilor ministri PSD ai muncii. Diferenta este ca eu nu le ignor. Caut sa rezolv cat mai mult", a scris ministrul Violeta Alexandru pe contul sau de socializare. 
 
Violeta Alexandru atrage atentia si asupra faptului ca exista si cetateni care nu se informeaza corespunzator cu privire la riscurile pe care le implica munca fara forme legale. Cetatenii romani care se pensioneaza, a precizat ministrul, au nevoie sa aiba toate contributiile platite. 
 
"Sunt romani care, pentru un castig mai bun, merg sa lucreze in strainatate fara sa se informeze corespunzator asupra conditiilor respectiv asupra riscurilor implicate de munca fara forme legale. La toate sediile institutiilor din coordonarea Ministerului vom afisa informatii despre importanta asigurarii conditiilor legale de munca. Vine si vremea cand romanii care astazi tind sa treaca peste informatiile privind importanta prestarii unei activitati cu forme legale, se vor pensiona. si au nevoie de toate contributiile platite. La nevoie, voi implica si Inspectia Muncii din Romania in actiuni comune.
 
Problemele legate de pensiile internationale au fost ignorate. Pentru PSD, romanii din diaspora nu merita niciun efort. in ceea ce ma priveste, merita tot efortul. Merita", a scris ministrul Violeta Alexandru. 



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]