Anul acesta se poarta esalonarea sporurilor si altor drepturi salariale ale personalului bugetar obtinute prin hotarari judecatoresti

salarizaresalariilegislatia munciioug 71/2009
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 23.06.2009 - Gabriela Chirazof

Drepturile salariale in sectorul bugetar recunoscute prin hotarari judecatoresti vor fi platite esalonat, pe parcursul a trei ani, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 71 din 17 iunie 2009, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 416 din data de 18 iunie 2009.

Este de inteles atata vreme cat suma la care s-ar ridica valoarea titlurilor executorii avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar se ridica la circa 2 miliarde lei, inclusiv sistemul judiciar, potrivit Ministerului Finantelor Publice.

Prin sectorul bugetar se intelege autoritatile si institutiile publice a caror finantare se asigura:
- integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
- din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
- integral din venituri proprii.


Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
- in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
- in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
- in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.

In cursul acestui termen orice cerere de executare silita se suspenda de drept.

Sumele platite se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

Procedura de efectuare a platii titlurilor devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009 se va stabili prin ordin al ordonatorilor principali de credite.

In plus, platile restante la sumele aferente titlurilor executorii aflate sub incidenta prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/2008 privind stabilirea de masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei, aprobata cu modificari prin Legea nr. 76/2009, si a prevederilor Ordinului ministrului justitiei, al ministrului economiei si finantelor, al presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, al presedintelui inaltei Curti de Casatie si Justitie si al procurorului general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 1.859/C/2.484/26.650/131/3.774/C/2008 privind modalitatea de esalonare a platii sumelor prevazute in titlurile executorii emise pana la intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/2008 privind stabilirea de masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei se executa cu respectarea prevederilor anterior mentionate privind esalonarea in trei transe.
___________________________________________________________________
Luati intotdeauna deciziile corecte referitoare la salarizare! Evitati neintelegerile cu angajatii in probleme de legislatia muncii!
___________________________________________________________________


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarizaresalariilegislatia munciioug 71/2009

Data aparitiei: 23 Iunie 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Anul acesta se poarta esalonarea sporurilor si altor drepturi salariale ale personalului bugetar obtinute prin hotarari judecatoresti Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]