Spor la salariu pentru conditii VATAMATOARE, se va acorda salariatilor de la Finante!

conditii vatamatoare de muncaangajati finante conditii vatamatoare de muncaspor conditii vatamatoare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru angajatii de la Ministerul de Finante, in contextul in care acestia vor beneficia de un plus de 15% la salariu pentru faptul ca lucreaza in conditii vatamatoare.

Aceste aspecte au fost stabilite printr-o ordonanta de urgenta, care a fost publicata in Monitorul Oficial, asa ca va incepe sa produca efecte la nivel de tara. Eugen Teodorovici, ministrul de Finante este de parere ca aceasta decizie este una justa, avand in vedere ca acesti "angajati" duc greul economiei.


Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, conform Hotnews.ro:

"Mi s-a parut un act corect, pana cand se va legifera si se va decide eventual anularea acestui spor. E bine, si corect, si moral fata de colegii mei de la Finante si ANAF sa primeasca acest spor. Totusi, sa nu uitam ca ANAF-ul si Ministerul Finantelor duc greul acestei economii, de la ei se asteapta si incasari mai mari fata de planificat, pe ei vor fi ochii atintiti pentru a-si face planul, asa ca este corect sa avem o astfel de abordare."


Iata ce prevede OUG mentionata:


"Drepturile salariale aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finantelor Publice si institutiilor din subordine se recalculeaza si se stabilesc, prin derogare de la art. 34 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, cu completarile ulterioare, cu aplicarea prevederilor cap. I lit. B ;i cap. II lit. I art. 1 din anexa nr. VIII la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu drepturile salariale aferente lunii urmatoare intrarii in vigoare a prezentei ordonante."


Conform notei de fundamentare a OUG (care include si taxa pe bauturile racoritoare, etc) la Ministerul de Finante, gradul de incarcare al angajatilor este de 134%, asa ca marirea salariilor pare sa fie o masura justificata.







NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
conditii vatamatoare de muncaangajati finante conditii vatamatoare de muncaspor conditii vatamatoare

Data aparitiei: 13 August 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Spor la salariu pentru conditii VATAMATOARE, se va acorda salariatilor de la Finante! Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protectorIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu fisa de post cod COR 721207 - Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protector.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Agent control accesIntrebare: Avem nevoie de fisa de post pt functia de Agent control acces (COR 541402).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]