Protectia Muncii: Ce se intampla daca nu detinem autorizatie de functionare SSM?

18 Septembrie 2014
18 Septembrie 2014
ssmprotectia munciiactivitate ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In situatia in care, la infiintarea unei societati nu am depus documentatia pentru obtinerea autorizatiei de functionare, certificat de constatare, din punct de vedere SSM, ce putem face in prezent?

Cunoastem faptul ca se aplica o amenda intre 5000 si 10.000 de lei pentru angajatorul care nu detine aceasta autorizatie de functionare.

"Putem sa mai obtinem autorizatia in prezent, cu toate ca a trecut mai mult de un an de la infiintarea societatii? Cum putem sa evitam sanctiunile?", ne intreaba un responsabil SSM.

Dupa cum bine stim,  in vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorul are obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punctual de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati, conform prevederilor legale.

Nu neglijam faptul ca autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca reprezinta asumarea de catre angajator a responzabilitatii privind legalitatea desfasurarii activitatii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca.

Autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca reprezinta asumarea de catre angajator a responzabilitatii privind legalitatea desfasurarii activitatii din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca.

In situatia in care societatea a fost infiintata dar nu  s-a desfasurat nici o activitate, inainte de a incepe desfasurarea unei activitati se depune la registrul comertului un dosar pentru autorizarea activitatii respective sau a unei parti dintre activitatile enumerate in actul constitutiv.


Mare atentie la faptul ca odata cu autorizarea activitatilor ce urmeaza a se desfasura se completeaza si o declaratie, pe proprie raspundere, model 2, prin care angajatorul isi asuma raspunderea ca indeplineste conditiile de functionare din punct de vedere: sanitar, sanitar veterinar, protectia muncii, protectia mediului.

Prin urmare, nu are importanta momentul infiintarii societatii daca societatea nu a desfasurat nici o activitate.

Important este momentul in care societatea incepe activitatea, moment in care solicita registrului comertului autorizarea activitatii/activitatilor ce intentioneaza sa le desfasoare la sediul social, la punctual/punctele de lucru sau la terti.

Raspuns oferit de PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]