Modificarea de salariu minim se va realiza in mod obligatoriu pana la data de 25 iulie, cel mai tarziu.
Amintim faptul ca nu este vorba despre o situatie asupra careia putem aplica legea negocierii intre angajator si angajat. Nu este o modificare optionala, ci una obligatoriu. Nerespectarea acestei obligatii de transmitere a modificarii in Revisal atrage dupa sine amenzi intre 5000 si 8000 de lei.
Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 lit. g) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) se va inregistra in termenul prevazut la art. 4 alin. (2) din HG 500/2011, respectiv cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.
Daca salariul se modifica incepand cu data de 1 iulie 2014 modificarea in Revisal trebuie transmisa pana cel mai tarziu la data de 25 iulie a.c.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Daca la data de 1 iulie salariatii sunt fie in concediu de odihna fie in concediu medical, contractele de munca ale acestora vor putea fi modificate oricand pana la data de 25 iulie.
Chiar daca concediul medical suspenda de drept contractul de munca, aceasta suspendare nu se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal). Concediul de odihna nu suspenda contractul de munca.
In concluzie, modificarea salariului minim pentru persoanele aflate in concediu de odihna sau in concediu medical la data de 1 iulie se va putea efectua oricand pana cel mai tarziu la data de 25 iulie 2014.
Analiza realizata de specialistii PortalCodulMuncii.ro