Angajati studenti pe perioada vacantei? Cum se raporteaza stimulentul de 250 de lei in declaratia 112?

26 Iunie 2014
26 Iunie 2014
angajareangajare studentiangajare studenti pe perioada vacanteiangajare elevi si studenti in vacanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Dupa cum bine stim, in cazul angajatorilor care vor incadra in munca, pe perioada vacantei, elevi sau studenti, vor putea beneficia de stimulente lunare in cuantum de 250 de lei.

Anul acesta, ISR este de 500 de lei si, in consecinta, stimulentul financiar de care vor beneficia angajatorii exigibili va fi de 250 de lei, suma obtinuta lunar, pentru o perioada de maxim 60 de zile lucratoare intr-un an de zile, pentru fiecare elev sau student care are incheiat CIM.

Conform art. 1 din Legea 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, prevazut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Subventiile primite conform art.1 din Legea 72/2007 se inscriu in Declaratia 112 Anexa nr. 1.1 – Angajator, sectiunea C.5. Subventii / scutiri / reduceri (fara OUG 13/2010).

In aceasta sectiune se selecteaza 10 -Subventii (art.1, L.72/2007). La completarea creantei fiscale "Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator" totalul sumelor de recuperat din contributia datorata, prevazute la C.5., se inscriu ca suma deductibila, cu respectarea conditiei ca nivelul sumei deductibile sa nu depaseasca nivelul sumei datorate.

Reamintim care sunt conditiile pe care angajatorii trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de stimulentele financiare mentionate:

1. Fiecare elev sau student va avea CIM pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau cu timp partial.

2. Fiecare elev sau student va avea contrat de munca temporara, doar daca durata incadrarii se afla in limita duratei vacantei.

3. Angajatorii incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv municipiul Bucurest, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevului sau studentului.

4. Angajatorii trebuie sa incadreze in munca elevii si studentii dar nu inainte de inceperea vacantei.

5. Angajatorii trebie sa nu fi beneficiat deja de stimulente financiare pentru incadrarea elevilor si studentilor pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului.

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]