Senatul a adoptat recuperarea reducerilor salariale. Noutati privind OG nr. 19 din 2012

recuperarea reducerilor salarialeproiect legeOG nr. 19/2012sporurireducerisalarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.19/2012 propune recuperarea reducerii veniturilor de natura salariale aprobate prin Legea nr. 118/2010, prin majorarea acestor drepturi in doua etape, respectiv cu 8% din luna iunie si 7,4% din luna decembrie, pentru cele reduse cu 25%, iar pentru cele reduse cu 15% se propune majorarea cu 2,3% din luna iunie.

Aceste majorari etapizate, asa cum se precizeaza in expunerea de motive, au in vedere respectarea angajamentelor asumate de statul roman in ceea ce priveste tinta soldului bugetului general consolidat de sub 3% din produsul intern brut.

Redam mai jos modul de acordare a cresterilor salariale, propus de actul normativ amintit:

- cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare se majoreaza cu 8% din luna iunie si 7,4% din luna decembrie, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii;

- cuantumul brut al salariilor de incadrare, al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare de care beneficiaza personalul didactic si didactic auxiliar din invatamant, in conformitate cu prevederile Legii nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, se majoreaza cu 8% din luna iunie si 7,4% din luna decembrie, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Expunerea de motive poate fi consultata integral AICI.

Pentru recuperarea reducerilor salariale, va trebui aprobata legea in forma prezentata mai jos:

Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

Articol unic. Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19 din 16 mai 2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 340 din 18 mai 2012.

Acest proiect de lege a fost adoptat de Senat in sedinta din 25 iunie 2012, cu respectarea prevederilor articolului 76 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

Proiectul de lege a fost inregistrat la Camera pentru dezbatere in data de 3.09.2012 si trimis pentru raport la Comisii.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recuperarea reducerilor salarialeproiect legeOG nr. 19/2012sporurireducerisalarii

Data aparitiei: 10 Septembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Senatul a adoptat recuperarea reducerilor salariale. Noutati privind OG nr. 19 din 2012 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]