Medicii, in greva generala, in cursul zilei de luni: vezi motivul!

greva generala medicimedici grevasanitas greva medici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE:
In cursul zilei de 31 octombrie a fost aprobata, de catre comisiile reunite de Buget si Munca, plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era pana acum. De asemenea, s-a stabilit si majorarea cu 25% a salariului de baza de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al CNAS.


Aceste sporuri ar urma sa fie platite la nivelul anului 2016, nu la nivelul anului 2009 asa cum era pana acum. Este vorba despre sporuri precum cele pentru garzi, de weekend sau cele acordate de sarbatori, iar acest amendament a fost votat in unanimitate in comisiile reunite de Buget si Munca.

Pe de alta parte, Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sanatatii a declarat, ca nu exista resurse financiare suficiente care sa permita plata respectivelor bonusuri la nivelul anului 2016.

Desigur, aceste amendamentele urmeaza a fi votate in plenul Parlamentului, pentru a putea fi aplicate.


Mai bine de 82.000 de cadre medicale au intrat in greva generala in cursul diminetii de luni (31 octombrie), acestia fiind din nou nemultumiti din pricina veniturilor salariale.

Conform Marius Sepi, prim-vicepresedintele Sanitas, acesta a declarat intr-o conferinta de presa organizata in fata Spitalului Floreasca din Bucuresti:  "Asa nu se mai poate. La ora actuala sunt in greva generala 82.000 de cadre medicale in spitalele din tara. Sper ca astazi, la ora 16:00, cand se intalnesc parlamentarii din comisiile de munca si buge-finante pentru a discuta revendicarile noastre, lucrurile sa se rezolve. Fac un apel la clasa politica sa mearga azi in comisiile parlamentare si sa-si dea aviz pe revendicarile noastre in asa fel incat OUG 20/2016 si OUG 43/2016 sa se aplice corect iar toate cadrele medicale de la asistenti pana la personalul din crese, infirmiere sa primeasca ceea ce li se cuvine".


Care este motivul grevei iniatiate de Sanitas?

Federatia Sanitas critica "atitudinea cel putin indiferenta a guvernantilor si in acelasi timp cresterea nivelului de nemultumire a colegilor nedreptatiti ca urmare a punerii in aplicare a OUG 20 si 43/2016".


Sindicalistii declara ca medicii, alaturi de toate cadrele medicale, nu au primit majorari salariale pentru intermediul OUG 20 si OUG 43 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016.   "Sa dea dovada de maturitate si sa isi asume repararea inechitatilor si nedreptatilor inacceptabile generate de cele doua Ordonante de urgenta criticate – 20/2016 si 43/2016, in cel mai scurt timp posibil, putand astfel sa deblocheze activitatea in sistemul sanitar public de stat", au declarat reprezentantii Sanitas, despre partidele politice, acestia asteptand reactii, in cel mai scurt timp.

 In acest context,  serviciile medicale sunt asigurate de o treime din personalul medical din spitale, iar timpul de asteptare va creste, a precizat presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu.

Un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii precizeaza ca se cauta solutii rapide, iar acesta a invitat reprezentantii Sanitas la un dialog deschis, in cursul zilei de luni.

In fata Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca un grup de cadre medicale afisau pancarte pe care scria "Spunem stop umilirii cadrelor medicale" sau "Greva generala", in cursul diminetii de luni.

Astfel, se pare ca Legea Salarizarii unitare nu ii multumeste pe medici, in sensul ca acestia nu au primit majorari salariale pentru intermediul OUG 20 si OUG 43 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
greva generala medicimedici grevasanitas greva medici

Data aparitiei: 01 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Medicii, in greva generala, in cursul zilei de luni: vezi motivul! Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]