legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Caz practic: Acordarea diurnei in delegatiile externe pentru angajatul care se imbolnaveste

13 Iunie 2014
13 Iunie 2014
diurnaacordarea diurneidelegatii externeconcediu medical in timpul delegatiei
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In randurile urmatoare vom stabili cum se acorda diurna in cazul delegatiilor externe cand salariatul intra in concediu de odihna pe parcursul delegatiei externe. Vom stabili si cum se procedeaza corect in cazul in care salariatul se imbolnaveste si este spitalizat pe parcursul delegatiei externe:

Tinem cont de prevederile art. 43 din Codul muncii, conform carora, delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca. In consecinta, salariatul delegat exercita temporar, pentru acelasi angajator lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44 prevede la alin. (2) din Codul muncii, faptul ca salariatul delegat este indreptatit la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Asadar, salariatul delegat este indreptatit sa primeasca indemnizatie de delegare. Or, salariatul aflat in concediu de odihna sau in incapacitate temporara de munca cu sau fara spitalizare nu mai este un salariat delegat intrucat nu mai presteaza activitate in afara locului sau de munca.

In consecinta, in perioada de incapacitate temporara de munca angajatorul are obligatia sa plateasca salariatului indemnizatie de incapacitate temporara de munca, diurna nedatorandu-se intrucat salariatul nu se mai afla in delegare.


NOUTATI din Legislatia muncii

REGES-ONLINE: Ce trebuie sa faceti pana pe 30 septembrie 2025?


 Conform reglementarilor, angajatorii au doua obligatii esentiale:

1. Inregistrarea in platforma REGES-ONLINE
2. Completarea si transmiterea tuturor datelor pentru contractele active de munca care nu sunt deja inregistrate in sistemul anterior

Incepeti acum tranzitia catre REGES-ONLINE cu ajutorul
Ghidului practic de operare in ReviSal (Reges)

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT
REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
a
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"REGES Online. Modificarile din lege + Studii de Caz si Greseli frecvente"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]