Ce influenteaza decalajul privind inovarea intre unele tari UE

27 Martie 2013
27 Martie 2013
Evaluaredecalaj inovaretari UEcapital de riscperformante
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Chiar daca performantele in materie de inovare din UE s-au imbunatatit de la an la an, discrepantele in materie de inovare intre statele membre sunt in crestere. Acesta este rezultatul tabloului de bord al Uniunii inovarii editia 2013 al Comisiei Europene, un clasament al statelor membre ale UE. In timp ce cele mai inovatoare tari si-au imbunatatit in continuare performantele, altele au inregistrat o lipsa a progreselor.

Clasamentul global din cadrul UE ramane relativ stabil, pe primul loc aflandu-se Suedia, urmata de Germania, Danemarca si Finlanda. Estonia, Lituania si Letonia sunt tarile care s-au imbunatatit cel mai mult fata de anul trecut. Factorii determinanti ai cresterii inovarii in UE includ IMM-urile si comercializarea inovatiilor, alaturi de excelente sisteme de cercetare. Cu toate acestea, diminuarea activitatilor comerciale si a investitiilor in capital de risc din perioada 2008-2012 a influentat negativ performantele in materie de inovare.

Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar pentru industrie si antreprenoriat, a declarat: "Rezultatele din acest an arata ca, in unele parti ale Europei, criza economica a avut un impact negativ asupra activitatii de inovare. Investitiile in inovare sunt esentiale daca dorim sa ne mentinem competitivitatea mondiala si sa relansam cresterea economica in Europa. Este nevoie sa incurajam antreprenoriatul, deoarece IMM-urile au fost un motor esential al inovarii."

Comisarul pentru cercetare, inovare si stiinta, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat: "Inovarea ar trebui sa fie in prezent in centrul agendelor politice ale tuturor statelor membre. Ultimul nostru raport privind situatia Uniunii inovarii, publicat tot astazi, arata ca am facut progrese in 2012 in cazul unora dintre produsele de valoare ridicata, cum ar fi brevetul unitar si noile norme pentru fondurile cu capital de risc, dar trebuie sa mergem mai departe pentru a evita o divizare in domeniul inovarii in Europa."

De asemenea, Comisia Europeana a publicat un raport complementar tabloului de bord. Potrivit raportului privind situatia Uniunii inovarii, Comisia si-a indeplinit deja in mare parte angajamentele emblematice privind Uniunea inovarii.

Pentru rezumatele individuale ale performantelor in materie de inovare ale tuturor celor 27 de state membre si ale altor tari europene: MEMO/13/274

Tabloul de bord al Uniunii inovarii editia 2013 plaseaza statele membre in urmatoarele patru grupe de tari:

-    Lideri in domeniul inovarii: Suedia, Germania, Danemarca si Finlanda inregistreaza performante cu mult peste media UE.
-    Tari aflate la nivelul imediat urmator: Olanda, Luxemburg, Belgia, Marea Britanie, Austria, Irlanda, Franta, Slovenia, Cipru si Estonia inregistreaza performante peste media UE.
-    Inovatori moderati: Italia, Spania, Portugalia, Republica Ceha, Grecia, Slovacia, Ungaria, Malta si Lituania inregistreaza performante sub media UE.
-    Inovatori modesti: Performantele Poloniei, Letoniei, Romaniei si Bulgariei sunt cu mult sub media UE.


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]