Ar putea salvarea economiei globale sa depinda numai de femei?

economia globalaforta de muncasectorul financiar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi studii arata ca balanta in diviziunea muncii ar trebui sa incline din ce in ce mai mult in favoarea femeilor. Astfel, specialistii americani considera ca femeile au o capacitate de munca mult mai mare decat cea a barbatilor, capacitate careia in acest moment nu ii este exploatat potentialul maxim.

Astfel, femeile ar trebui sa se implice mult mai mult in afaceri sau in domeniul finantelor. Chiar daca in general domeniile spre care se orienteaza femeile sunt diferite de cel al antreprenoriatului, cercetarile arata ca acestea pot ajunge pe cele mai inalte culmi ale succesului daca incep sa isi desfasoare activitatea in acest sector.

Un centru de studii stiintifice a aratat astfel ca femeile pot intrece barbatii in ceea ce priveste performantele profesionale, indiferent daca este vorba de investitii si riscuri financiare sau domeniul politic.
 
In prezent, femeile detin 46,7% din forta de munca globala, 16% din Top 500 al celor mai bogati oameni din lume si 3% din presedintii de companii. In concret, specialistii care s-au ocupat de realizarea studiului considera ca economia mondiala ar fi fost astazi mult mai stabila daca mai multe femei ar fi fost implicate in conducerea unor afaceri, fie prin pozitii de CEO sau functii in consiliile de conducere din sectorul financiar.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
economia globalaforta de muncasectorul financiar

Data aparitiei: 27 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ar putea salvarea economiei globale sa depinda numai de femei? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]