Ministerul Muncii: Conferinta Nediscriminare. Autonomie. Incluziune

conventia ONUpersoane cu dizabilitatidrepturiLegea nr. 221/2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pe data de 23 octombrie, la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a avut loc conferinta "Nediscriminare. Autonomie. Incluziune", organizata de minister in parteneriat cu Institutul Roman pentru Drepturile Omului. La conferinta au participat membri ai comisiilor parlamentare, reprezentanti ai guvernului, ai institutiilor nationale pentru drepturile omului, precum si reprezentanti ai societatii civile.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale este autoritatea centrala de coordonare privind implementarea Conventiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, adoptata la New York de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 13 decembrie 2006, si semnata de Romania la 26 septembrie 2007.

          Prin Legea nr. 221/2010, Romania a ratificat Conventia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, angajandu-se sa adopte toate masurile adecvate legislative, administrative si de alta natura pentru implementarea drepturilor recunoscute prin aceasta Conventie. Totodata, trebuie modificate sau abrogate legile, reglementarile, cutumele si practicile existente care constituie discriminare impotriva persoanelor cu dizabilitati.

         Conventia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati este singurul instrument international bazat pe principiile proclamate in Carta Natiunilor Unite care recunoaste respectarea demnitatii inalienabile si autonomia individuala. Toate persoanele vizate de acest act, indiferent de tipul de dizabilitate, trebuie sa se bucure de toate drepturile si libertatile fundamentale ale omului, pe baze egale cu ceilalti. In dezvoltarea si implementarea legislatiei si a politicilor de aplicare a conventiei, Romania trebuie sa implice in mod activ persoanele cu dizabilitati, prin organizatiile care ii reprezinta.

          In acord cu responsabilitatile Romaniei ce decurg din ratificarea "Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati" si din "Strategia europeana privind dizabilitatea 2010 - 2020", ministerul are ca obiective:

    Identificarea barierelor care impiedica in mod deosebit persoanele cu dizabilitati sa isi exercite drepturile fundamentale si care le ingradesc participarea in societate in conditii egale cu ceilalti;
    intocmirea unui set de masuri necesare pentru eliminarea acestor bariere si pentru sistematizarea acelor tipuri de accesibilitati existente dar neconforme cu normativul specific in domeniu;
    Cresterea eforturilor de informare si constientizare asupra drepturilor, nevoilor si contributiei cetatenilor cu dizabilitati;

       De asemenea, in cadrul unui proiect de asistenta tehnica si dezvoltare in vederea sprijinirii persoanelor cu handicap, finantat printr-un Grant Japonez pe o perioada de 2 ani( 2012-2014) se are in vedere modernizarea sistemului de evaluare a persoanelor cu dizabilitati prin crearea de proceduri, instrumente si criterii adecvate unei evaluari dupa modelul social al abordarii dizabilitatii si constructia unui nou cadru institutional.


Sursa: Ministerul Muncii

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
conventia ONUpersoane cu dizabilitatidrepturiLegea nr. 221/2010

Data aparitiei: 25 Octombrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii: Conferinta Nediscriminare. Autonomie. Incluziune Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]