Retrospectiva 2011: peste 2.000 de tineri au beneficiat de masuri pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale

30 Ianuarie 2012
30 Ianuarie 2012
excludere profesionalaacces piata munciiangajare tineriANOFM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X





Potrivit unui raport oficial, anul trecut, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a reusit sa sprijine si sa faciliteze accesul pe piata muncii a peste 2.000 de tineri care riscau exluderea profesionala, in baza prevederilor legii nr.116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale.

Legea si Normele metodologice de aplicare stabilesc, pentru domeniul ocuparii: consilierea profesionala, medierea si plasarea in munca a tinerilor cu varste cuprinse intre 16-25 ani, prin acompaniament social personalizat, asigurat prin incheierea unui contract de solidaritate cu agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti.

Agentiile se obliga sa acorde tinerilor servicii de mediere si consiliere profesionala, sa identifice angajatorii de insertie si sa-i informeze cu privire la facilitatile acordate prin lege in cazul angajarii tinerilor confruntati cu riscul excluderii profesionale.

Astfel, in anul 2011, au fost mediate si consiliate 2.076 persoane, s-au incheiat 2.013 contracte de solidaritate, au fost identificati 839 angajatori de insertie care au angajat 1.874 tineri, din care 1.627 au fost incadrati cu contract individual de munca pe durata determinata si 247 tineri incadrati cu contracte individuale de munca pe durata nedeterminata.

Cele 2.013 contracte de solidaritate au fost incheiate cu tineri proveniti din centrele de plasament si centrele de primire a copilului din cadrul serviciilor publice specializate si al organismelor private autorizate in domeniul protectiei copilului (6 %), tineri singuri cu copii in intretinere  (4,3 %), tineri familisti cu copii in intretinere (19,3 %), tineri familisti fara copii in intretinere (15,6 %), persoane  apatinand altor categorii de tineri aflati in dificultate (54,7%).

Cel mai mare numar de persoane marginalizate, ocupate in anul 2011, s-a inregistrat in judetele: Valcea (322 persoane), Vaslui (287 persoane), Neamt (220 persoane), Suceava (197 persoane) si Teleorman cu 96 de persoane.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]