Potrivit datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in Germania sunt disponibile 886 locuri de munca, majoritatea pentru manipulant bagaje si sofer manipulare bagaje, in Malta sunt 150 de posturi, cele mai multe pentru soferi de autobuz, iar in Olanda sunt 64 de locuri, in special pentru culegatori de capsuni.
De asemenea, Cehia ofera 30 posturi, majoritatea pentru forjori si operatori CNC, Danemarca - 30, cele mai multe pentru distribuitor de ziare si colete, iar Belgia are 26 de locuri, majoritatea pentru ciontolitor transator carne, 5 operator CNC.
Nu in ultimul rand Finlanda ofera 23 de posturi, Polonia - 10, Luxembourg - 10, Spania - 10, Ungaria - 10, Norvegia - 7, iar Slovenia are 4 locuri de munca pentru muncitori productie.
Angajatorii care nu declara locurile de munca vacante risca AMENZI drastice
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Diurna legala in Romania si in strainatate
Este demn de reamintit angajatorilor, persoane fizice sau juridice, care angajeaza personal ca potrivit legislatiei in vigoare, Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, au obligatia sa comunice la agentia in a carei raza isi au sediul sau domiciliul toate locurile de munca vacante.
Comunicarea trebuie facuta in termen de cinci zile lucratoare de la vacantarea acestora, iar ocuparea locurilor de munca declarate vacante care au fost comunicate trebuie realizata in termen de o zi de la data ocuparii acestora.
Sursa: ANOFM